‘Kalandar Soğuğu’ filmi Fransa’dan ödül aldı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yönetmenliğini Mustafa Kara’nın üstlendiği “Kalandar Soğuğu” adlı film Fransa’dan ödül aldı.

TRT’nin ortak yapımcısı olduğu yönetmen Mustafa Kara’nın ikinci uzun metraj filmi “Kalandar Soğuğu”, Avrupa’nın saygın festivallerinden biri olan Premiere Plans D’angers Festivali’nden “Jüri Özel Ödülü” aldı. Jüri başkanı ödülü filmin yönetmeni Mustafa Kara’ya takdim ederken, “Pek çok sahnesiyle yıllarca aklımızdan çıkmayacak bu masalsı film jüri üyelerini derinden etkiledi” şeklinde konuştu.

Dünya prömiyerini kasım ayında Tokyo’da gerçekleştiren film, jüri başkanlığını “Olağan Şüpheliler”, “X-Men” gibi filmlerin ünlü yönetmeni Bryan Singer’ın yürüttüğü 28. Uluslararası Tokyo Film Festivali’nden de “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” olmak üzere iki ödüle layık görülmüştü.

Film, aralık ayında Antalya Film Festivali’nin uluslararası yarışma bölümünden de “En İyi Erkek Oyuncu”, ulusal yarışma bölümünden ise “Jüri Özel Ödülü”, “En İyi Müzik” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi’nin katkılarıyla çekilen ve Avrupa’nın önemli sinema fonlarından biri olan Eurimages tarafından desteklenen film, Eylül ayında vizyona girecek.

“Kalandar Soğuğu”

Senaryosu Mustafa Kara ve Bilal Sert tarafından yazılan, başrollerinde Haydar Şişman, Hanife Kara, İbrahim Kuvvet ve Temel Kara’nın rol aldığı film, Karadeniz’in bir dağ köyünde ailesiyle birlikte yaşayan ve büyük bir tutkuyla maden rezervi arayan Mehmet’in hikayesini konu ediyor.

“Yönetmen Mustafa Kara”

Mustafa Kara, 1980 yılında Trabzon`da doğdu, Cumhuriyet Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. İlk uzun metraj filmi 2006 yılında, Türkiye ve İngiltere ortak yapım olan “Umut Adası”dır. Nermin Aytekin ile birlikte 2009 yılında “Kara film Prodüksiyon”u kurdu. Mustafa Kara birçok belgesel ve reklam filmi çalışmasından sonra ikinci uzun metraj projesi “Kalandar Soğuğu”nu çekti.

Diğer Haberler

Müziğin farklı beş tarzı CRR’de

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salo...

New York'ta erkek modası koleksiyonları tanıtıldı

ABD'de başlayan New York Moda Haftası’nda tasarımcılar, 2016 Sonbahar/Kış erkek ...

UNESCO'da "Palmira için barış" konseri

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Paris'teki merke...

"Sıradışı Martı" gala yapıyor

Hale Canat Cürgül tarafından kaleme alınan "Sıradışı Martı" adlı tiyatro oyunu,...

Türkiye'nin tek oda müziği festivali başlıyor

5. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali'nde Avrupa'nın ünlü m...

"Virgül" sanatseverlerle buluştu

Karikatür ve grafik sanatçısı Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun 26. kişisel sergisi "Vir...

Osmanlı mirası mezar taşları çıkarılıyor

Bosna Hersek'te, Osmanlı döneminden kalma, ortak tarihin sembolü mezar taşları, ...

Penelope Cruz'dan 'lösemili çocuklar' belgeseli

Ünlü İspanyol oyuncu Penelope Cruz, sosyal yardım projesi kapsamında lösemili ço...

Festivalin gözdesi Türkler

İspanya'da her yıl şubat ayının ilk haftası düzenlenen "Müslümanlar ve Hristiyan...

Altın Ayı'yı Fuocoammare filmi kazandı

66. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde "Altın Ayı" ödülünü İtalyan yönetmen ...

BKG tasarım ödülleri verildi

Topkapı Sarayı Müze Mağazası'nda gerçekleşen ödül töreninde konuşan BKG Genel Mü...

Maçka "turizm kenti" ilan edilecek

Doğal güzellikleri, kültür varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistleri...

İtalyan yazar Umberto Eco öldü

İtalyanların dünyaca ünlü yazarı, bilim adamı, göstergebilim uzmanı, eleştirmen ...

Ülker Logosunun Tasarımcısı Koronaya Yenildi

1960’lı yıllarda Ülker markasının logosu ile ürünlerinin çizimlerini yapan ve uz...

4. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri sahiplerini buldu

Müzik dünyasından ünlü isimlerin katıldığı etkinlikte, Okan Bayülgen onur ödülü,...