Karbonat Maskesi ile Cilt Bakımı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cilt lekeleri, sivilceler ve akneler…Bir çok kadın güzel bir görünüm elde etmek isterken karşı karşıya kaldığı bu problemlerle ayna karşındaki güzelliğini sorguluyor. Kış soğukları, hava şartlarının elverişsizliği, düzensiz besin tüketimi derken cilde gerekli bakımı yapmayı çoğu zaman unutuyoruz. Tıpkı giyim tarzımızda olduğu gibi cildimize de gerekli özeni göstermezsek karşılığını olumsuz sonuçlarla bize sunabiliyor. Özellikle yağlı gıda tüketimine bağlı olarak meydana gelen sivilceler hepimizin korkulu rüyası. İşte bu rahatsız edici görünümünden uzaklaşmak için karbonat maskesi ile cilt bakımı gibi yenileyici bir formülden bahsedeceğiz bugün sizlere. Eğer bilmiyorsanız hatırlatalım; karbonat içeriğindeki parlaklık sağlayan özlerle hem el sağlığına hem de cilt yapısına doğrudan etki edebiliyor. Peki bu maskenin ne gibi faydaları var?

Karbonat Maskesinin Faydaları

• Siyah noktalar ve sivilceler cildinizde kötü bir görünüm oluşturuyorsa karbonat maskesinin güçlü bileşenleri ile bu sorunun kısa sürede önüne geçebiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey maskesi cildinize yumuşak masaj hareketleriyle uygulamak ve beklemek. Haftanın belirli günlerinde bu maskenin gizli özlerini cildinizle buluşturabilirsiniz.
• Parlak bir cilt yüzeyi için karbonat maskesi ile cilt bakımı seçiminizin size sağlayacağı faydalar gözle görülür ölçüde artaracaktır. Bu maske hem ölü hücrelerin yok olmasını mümkün hale getirmekte hem de cilt derinize canlılık kazandırmaktadır.
• Yaşlanma belirtisi olarak bilinen kırışıklıklar da maskenin etkili özleriyle süreci yavaşlatmakta göz çevresindeki belirgin morluklar yerini tertemiz bir cilt yüzeyine bırakmaktadır.

Karbonat Maskesi Nasıl Uygulanır?

Maskeyi uygulamak için bir yemek kaşığı ölçeğinde karbonatı bir kap içerisine dökün. Aynı kaba bir yemek kaşığı su katın ve kıvamın oluşmasından sonra cildinize olabildiğince yumuşak hareketlerle yaydırın. Daha sonra ılık bir suyla cildinizi yıkayın ve bir havluyla silin. İşte size kısa vadede verin elde edebileceğiniz karbonat maskesi ile cilt bakımı yöntemi. Bu yöntem gözeneklerinizin açılmasına, sivilcelerin oluşum süreçlerinin yavaşlamasına ve parlak bir görünüme zemin hazırlayacaktır. Deneyin, etkisini teninizde hissedeceksiniz!