Dr. Öz’ün önerdiği akıllı saat!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

New York Presbyterian Hastanesi’nde Kalp ve Damar Enstitüsü ve Tamamlayıcı İlaç Programı’nı yöneten sunucu ve kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, kullanıcılara “iBeat Life Monitor” adındaki akıllı saati kullanmalarını tavsiye ediyor.

“Hayat kurtarıcı” sloganı ile kullanıcılara sunulan akıllı saat, bireylerin vücut işleyişine dair bir çok bilgiyi barındırıyor.

IFA 2016’da Tanıtılan Akıllı Saatler

iBeat Life Monitor

Apple ile Withings gibi piyasadaki akıllı saatlerden farklı olarak, bireylerin kalp atışını durmadan takip eden iBeat Life Monitor, olası bir kötü durumda, kullanıcıların yakınları ile doğrudan temasa geçiyor.

Google’ın Akıllı Saati Görüntülendi!

Kullanıcının kalp atış hızı ile ilgili problemleri olduğunu yakınlarına aktaran akıllı saat, ilgili tıp uzmanlarını da konu hakkında bilgilendiriyor.

Kullanıcıların akıllı telefonları ile bağlantılarına gerek kalmadan bağımsız olarak işlev görebilen cihaz, GPS barındırıyor.

hrddwgepxu0yaneg38y1-1475234058.png

iBeat kurucusu Ryan Howard, 200 dolar değerinde aylık hizmet programına sahip iBeat Life Monitor‘un, piyasadaki diğer cihazlardan farklı olarak, sürekli kullanıcı takibi ile cihaz-kullanıcı etkileşimini sürdürmeyi planladıklarını açıkladı.

Cihazın Kickstarter yerine IndieGoGo üzerinden satışa sunulması tercihine değinen Howard, Kickstarter(Kickstarter, New York merkezli bir şirkettir)’ın Silikon Vadisi merkezli bir oluşum olması, medikal alanda çeşitli sorunlara sahip olmasından dolayı IndieGoGo’yu seçtiklerini dile getirdi.

iBeat Life Monitor‘un 2017 yılının Temmuz ayında itibaren kullanıcılara sunulması bekleniyor.