Fiat Chrysler ile Samsung Ortak mı Oluyor?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Fiat Chrysler Otomobilleri NV CEO‘su Sergio Marchionne, otomobil sistemleri üreten İtalyan şirket Magnetti Marelli‘nin otomobil parçaları biriminin satın alınması konusunda Güney Kore merkezli şirket Samsung ile stratejik ortaklık içerisine girebileceklerini belirtti.

Bu bağlamda Güney Kore merkezli şirket ile gerçekleşmesi muhtemel görüşmelere değinmeyen CEO, kurulmasını planladıkları ortaklık ile neyi hedeflediklerini açıkladı.

Fiat Chrysler Hackerlara Para Ödeyecek Fiat chrysler ile samsung ortaklığı

Fiat Chrysler CEO‘su Sergio Marchionne katıldığı bir programda gerçekleştirdiği ropörtajda, yazılım tedarikçiliği, stratejik ortaklık çerçevesinde Samsung ile son derece iyi ilişkilere sahip olduklarını belirtti.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee Jae Young ile sıkı temas içerisin olduklarını söyleyen CEO Marchionne, birlikte İtalyan yatırım şirketi Exor SpA üzerinde çalışmalarının bulunduğunu dile getirdi.

587x363x31-1024x633jpgpagespeedicmomz4f50ep.jpg

Samsung ile kurulması olası stratejik ortaklığın öncelikli olarak İtalyan otomobil yazılımı sağlayıcısı şirket Magnetti Marelli‘nin otomobil parçaları birimi hisselerini satın almaya odaklanacağını ifade eden CEO, bu girişimin ardından farklı projelerde ortak hareket edilebileceğinin altını çizdi.

 

Kaynaklar bu ayın başında, Samsung’un Magnetti Marelli şirketinin bir takım hisselerini alma yönünde girişimlerde bulunduğunu belirtiyordu.

Bloomberg’de yer alan habere göre Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee Jae Young’un Exor SpA yönetim kurulu ve Magnetti Marelli yetkilileri ile görüşmek üzere birkaç gün içerisinde İtalya‘da olması bekleniyor.

Fiat Chrysler ile Google İşbirliğine Gidiyor

Daha önceki süreçte General Motors ile anlaşmaya varamayan Fiat Chrysler, sürücüsüz otomobil çözümleri konusunda Google ile işbirliği içerisine gitmişti.