Kirpik Uzatma Yöntemleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Uzun kirpik denildiğinde sizin de aklınıza ilk gelen isim Türkan Şoray mı? Cevabınız evet ise o harika kirpiklerin görünümünü elde etmek için can atıyor olabilirsiniz. Kirpikleriniz seyrek veya bakımsız olabilir. Bu hiçbir şeye engel değil. Günümüzde doğal yöntemlerle kirpik uzatmak artık oldukça kolay adımlarla gerçekleşebiliyor. Unutmayın ki güzel görünebilmenin püf noktalarından biri de kirpiklerle zenginleşmiş dikkat çekici bakışlardır. Kirpikleri güzelliğinizin aksesuarları olarak görebilirsiniz; nasıl ki aksesuarlar giyim tarzının temel tamamlayıcılarıdır, kirpikler de öyle! O halde doğal kirpik uzatma yöntemleri listemizdeki püf noktalarına göz atmaya ne dersiniz? İşte sizin için derlediğimiz bir kaç ipucu;

1) Kirpiklerin doğru biçimde uzaması için gerekli olan en temel besin su. Suyun yüz üzerindeki gözenekleri açan etkisi kirpikleri de besleyici bir özelliğe sahip. Tabii yalnızca yüzünüzü yıkayarak uzun bir kirpik görünümü elde edemezsiniz. Günde ortalama 2 litre su tüketimiyle kirpiklerinizi besleyebileceğinizi unutmamalısınız. Benzer durum saç bakımı için de geçerlidir.

2) Doğru kozmetik ürünlerinin kullanımı kirpiklerin kısalma tehlikesini ortadan kaldırır. Özellikle göz üzerinde kuruyan rimeller seyrekleşmenin en önemli nedenidir. Çabucak kopan güçsüz kirpikler yerine uzun ve dikkat çekici kirpikler istiyorsanız kirpik uzatma yöntemleri içerisinde yer alan bu küçük detayı es geçmemelisiniz. Makyajınızda kalite standartlarına uygun ürünleri tercih etmelisiniz.

3) E vitamini güzellik için olmazsa olmaz mineralleri barındıran bir vitamin. Bu vitamini içeren besinleri tüketmek cildinizi ve kirpiklerinizi sağlıklı bir görünüme ulaştıracaktır.

4) Bu maddemiz de gece makyajını silmeyen kadınlara geliyor. Makyajınız yüzünüzde kaldığı sürece cilt yaşlanması şikayetiyle karşılaşmanız kaçılınılmaz olacaktır. Ayrıca kalın bir tabakanın kirpiğinizdeki olumsuz etkisi seyrelme problemini de beraberinde getirecektir. Bu nedenle gür kirpikler için her gece yatmadan önce makyajınızı silmelisiniz.

5) Gözlerinizi ovuşturmaktan kaçının. Belki fark ediyorsunuzdur; gözünüzü ovuşturduktan sonra mutlaka bir kaç kirpik elinize düşüverir. Bu durum kirpikleri seyrekleştirir ve uzamasını engeller. Öyleyse bu kötü alışkanlıktan kaçının ve gözlerinizi temiz bir mendil yardımıyla silmeye özen gösterin.