İki Başlı Bebek Hayata Gözlerini Yumdu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hindistan’ın Racastan eyaletinin Ajmer şehrinde geçtiğimiz pazartesi günü yerel saat ile sabahın ilk ışıklarında, iki kafalı bir erkek bebek dünyaya geldi. İsmi açıklanmayan 20 yaşındaki annesinin ilk bebeği olan mucize bebek 2.5 kg olarak Jawaharlal Nehru Medical College’de dünyaya gözlerini açtı.

HAMİLELİĞİ SIRASINDA DOKTORA GİTMEDİ

Çocuk sağlığı uzmanlarından Dr. Jaiprakash Narayan: “Dün iki başlı bir erkek bebek sağlıklı bir durumda dünyaya geldi. Çiftin ilk bebekleri olması sebebiyle muhtemeldir ki hamilelik sırasında bir doktora kontrole gitmediler ve de ekstradan önlem almadılar. Anne hamileliğini sorunsuz bir şekilde tamamladı ve doğum sonrasında da herhangi bir problemle karşılaşmadı fakat bebek soluk alma problemleri yaşıyordu.” sözlerini sarf etti.

saglikli-olarak-dogdu-ailesinin-israriyla_x_8829242_1278_z21

OPERASYON ÇOK RİSKLİYDİ

Dr. Jaiprakash bir bedendeki iki bebeği ayırmayı değerlendirse de bu operasyonun çok riskli olacağını düşündüğünü belirtti. “Yapışık bebeklerin ayrılması operasyonu bazı vakalarda mümkün olsa da bu karşılaştığımız durumda imkansızdı. Her ne kadar iç organlardan iki çift olsa da, bir beden içinde bulunuyordu. Ayrıca bebeğin sadece bir çift kolu ve bacağı vardı.” sözleriyle ameliyatın neden yapılamayacağını açıkladı.

32 SAAT SONRA YAŞAMINI YİTİRDİ

Çift başlı bebek yoğun bakım ünitesinde tutulduğu esnada, hastane çalışanlarının tüm uyarılarına rağmen anne ve babası mucize bebeği alarak evlerine götürdü. Talihsiz bebek doğumundan 32 saat sonra hayata gözlerini yumdu.