Hizbullah Lideri Nasrallah’tan Çok Konuşulacak İtiraf

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yaptığı konuşmada, Hizbullah’ın Gazze’deki savaşa müdahale etmemesi için Arap ülkelerinin kendisine her gün yalvardığını söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hizbullah’ın Gazze’deki savaşa müdahale etmemesi için Arap ülkelerinin kendisine her gün yalvardığını açıkladı.

Hizbullah lideri Nasrallah, 7 Ekim’den bu yana ilk kez Lübnanlılara hitaben video konferans aracılığıyla konuştu.

Hizbullah lideri Nasrallah’tan çok konuşulacak itiraf: Arap ülkeleri Gazze’ye müdahale etmememiz için yalvarıyor

“LÜBNAN CEPHESİ TÜM İHTİMALLERE AÇIK”

“Lübnan ile İsrail sınırında şu ana kadar yaşananlarla yetinmeyeceğiz” diyen Nasrallah, “Lübnan cephesi tüm ihtimallere açık. Hepimizin her ihtimale ve seçeneğe hazırlıklı olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“ARAP ÜLKELERİ HER GÜN YALVARIYOR”

Nasrallah öte yandan Hizbullah’ın Gazze’deki savaşa müdahale etmemesi için Arap ülkelerinin kendisine her gün yalvardığını duyurdu.

Hizbullah lideri Nasrallah’tan çok konuşulacak itiraf: Arap ülkeleri Gazze’ye müdahale etmememiz için yalvarıyor

ABD’YE SERT SÖZLER

Gazze’deki savaşın sorumlusunun ABD olduğuna dikkati çeken Hizbullah lideri, ateşkesi engelleyen tarafın da ABD olduğunu savundu. Nasrallah, bölgesel bir çatışmanın fitilinin ateşlenmesi halinde en büyük kaybedenin ABD olacağını vurguladı. Aksa Tufanı saldırılarının ilk gününden itibaren ABD filolarının kendilerini bombalayacağı yönünde tehditlerde bulunduğunu aktaran Nasrallah, ABD’nin tehditlerinin işe yaramadığını dile getirdi. “Sizin Akdeniz’deki filolarınız bizi korkutmadı, korkutmayacak.” diyen Nasrallah, “Bölgedeki cephelerin genişlemesini engellemek isteyen herkes Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıyı durdurmalı.” diye konuştu.