İngiliz kabinesine Apple Watch yasağı!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Telegraph tarafından yapılan habere göre İngiliz hükümeti bakanları bundan böyle Apple Watch takarak kabine toplantılarına gelemeyecekler . Bu korkunun tek sebebi de, Ruslar tarafından akıllı saatlerin hacklenme korkusu oldu.

Rus hackerlar korku yaratıyor

Daha önce David Cameron ve eski Adalet Bakanı Michael Gove da toplantılarda akıllı saatler kullansa da, Theresa May ve altındaki bakanlar olmak üzere pek çok kişi artık kabine görüşmelerinde akıllı saat kullanamayacak ve o devir geride kalacak.

Bu konuda kesin yasak gelirken, korkunun tek sebebi de Rus ajanlarının saatlere sızarak bunları dinleme cihazı olarak kullanma endişesi. Benzer sebeplerden ötürü İngiliz kabine görüşmelerinde cep telefonları da kullanılmıyor. Yani olayın Apple Watch ile de bir alakası bulunmuyor.

apple-watch-ingiltere-yasak.jpg

Kaynaklardan birisi ‘Ruslar her şeyi hacklemeye çalışıyor’ şeklinde konuşurken, endişeler geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Amerikan seçimlerine hile karışması dedikodularından sonra iyice arttı.

Apple Watch 2 özellikleri nasıl olacak?

Bilindiği üzere Rus hackerlarda dünyaca ünlü bazı sporcuların da şu anda tıbbi dosyaları bulunuyor. Bu giderek hükümet yetkililerini endişelenirken, Apple Watch da kurban oldu.