Patronlar Kulübünden Referandum Sonrası İlk Açıklama Geldi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), “Referandum sonucu hangi yönde olursa olsun, şimdi daha güçlü Türkiye için toplumsal dayanışma içerisinde olmanın ve vakit kaybetmeden geleceğe bakmanın zamanıdır.” çağrısında bulundu.

“YAPISAL SORUNLAR AYNEN DEVAM ETMEKTEDİR”

TÜSİAD tarafından yapılan “Türkiye için birlik ve reform zamanı” başlıklı yazılı açıklamada, geride bırakılan halk oylamasına atıfta bulunularak, tarihsel önemde küresel değişimlerin yaşandığı bir dönemden geçildiğine işaret edildi. Referandum sonucu hangi yönde olursa olsun, Türkiye için toplumsal dayanışma ve vakit kaybetmeden geleceğe bakma çağrısında bulunulan TÜSİAD açıklamasında, Türkiye’nin yapısal sorunlarının, dün olduğu gibi bugün de varlığını sürdürdüğü değerlendirmesi yapıldı.

“ÇOĞULCULUKLA İLERLEME ZAMANIDIR”

“Bu sorunları çözmek, milli menfaatlerimiz doğrultusunda küresel ölçekte rekabetçi Türkiye’ye giden yolun anahtarıdır. Şimdi Türkiye için toplumsal özgürlük, çoğulculuk ve dayanışma içinde ilerleme zamanıdır. Ülkemizin önünde, devletimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve hükümetimizin odaklanmasını önerdiğimiz ve kararlılıkla destek olacağımız somut bir reform gündemi bulunmaktadır.” yorumu yapılan açıklamada TÜSİAD önerileri, “Demokrasi”, “Ekonomi” ve “Avrupa Birliği ile İlişkiler” ana başlıkları altında sıralandı.