İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından FETÖ itirazı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilen TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz ve Nejat Güllü’nün de aralarında bulunduğu 38 şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 38 şüphelinin tutuklama talebine rağmen serbest bırakılmasına itiraz edildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, ”anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” ve ”silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hakimliğe sevk ettiği ancak adli kontrol şartıyla serbest kalan Nejat Güllü ve Rana Tezcan Açıkgöz’ün de aralarında yer aldığı 38 şüpheli için hakimliğe itiraz dilekçesi gönderdi. Dilekçede, serbest bırakılmalarına itiraz edilen şüphelilerin, haklarında yeniden yakalama kararı çıkarılarak tutuklanmaları talep edildi.

Savcılığın itirazını, ilk önce 38 şüpheliyi serbest bırakan hakim inceleyecek, şayet hakimin kararı değişmezse bir üst hakimlik talebi nihai olarak karara bağlayacak.

51448.jpg

Süreç

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü, Nejat Güllü, Rena Tezcan Açıkgöz’ün de bulunduğu 65 şüpheli tutuklanmaları, 14 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 65 şüpheliden aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de bulunduğu 27’sini ”silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutukladı. Hakimlik, Nejat Güllü ve Açıkgöz’ün de içinde bulunduğu 52 kişiyi adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı.

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ancak adreslerinde bulunmayan aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in de bulunduğu 114 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Diğer Haberler

TOKİ Projesinde Erdoğan'a Destek Vereceğini Söyledi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine il...

Üsküdar Belediyesi, Hastanenin İnşaatını Durdurdu

Üsküdar Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planları ipta...

Meclis'ten Müjdeli Haber, Torba Paket Komisyonda Kabul Edildi

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayraml...

Sedat Peker Hakkındaki İddialara Yanıt Verdi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yeni video yayınladı. Cezaevinde olduğu ...

İmamoğlu, Kadir Topbaş'ı Ölüm Yıl Dönümünde Andı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2021'de hayatını kaybeden Kadir Topbaş'ı sosyal medy...

Rusya'nın Kararları Ekonomiyi Etkileyecek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırımlarının ...

Müezzinoğlu'ndan Enfeksiyon İddidalarını Reddetti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin hizmete yen...

Kurtulmuş'tan Birlik Beraberliğe Vurgu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hendekler kazarak, hendeklerin içerisine b...

Sur Terör Örgütü Operasyonu için Sembol Oldu

Diyarbakır'ın Sur eyaletinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı 6 mahallede terö...

Murat Koluçolak CHP'den İstifa Etti

CHP'nin 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel tercihlerinde Osmaniye milletvekili aday...

"Kıyamet Saati" İleri Alınmasın Trump'un Etkisi Var

Dünyanın sonunun ne kadar yakın olduğunu belirtmek için sembolik olarak belirli ...

Operasyonda Silopi Bölgesi Zarar Gördü

Güvenlik güçlerinin terör teşkilatı PKK'ya yönelik operasyonu yardımıyla teröris...

Oruç Reis Tekrar Denize Açıldı

Doğu Akdeniz'deki sismik arama faaliyetlerinin ardından 13 Eylül'de bakım ve ikm...

CHP'den İhraç Edilen Aylin Nazlıaka'nın Partiye Dönme Talebi Reddedildi

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, CHP'den ihracının iptali talebiyle açtığ...

Paralı Askerlik Bin Avro Mu Oluyor?

Kanun, vatan dışındaki Türk vatandaşlarının dövizle askerliğini 6 bin avrodan bi...