Hükümetin Yeni Vergi Paketi CHP Lideri Özel’i Öfkelendirdi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dün AK Parti’nin duyurduğu yeni vergi paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP lideri Özgür Özel, “Şimdi tehlike büyük, İsrail gelecek diye cebinize, kazandığınız paranıza el atmaya çalışıyorlar. Onun için buradan bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Bu ülkenin güçlü bir ordusu var. O ordu ihtiyaç duyulduğunda her birimiz o ordunun neferiyiz” dedi.

Manisa Soma’da düzenlenen Yırca Zeytin Şenliği’nde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti’nin savunma sanayi için hayata geçirmeyi planladığı kanun teklifini sert sözlerle eleştirdi.

“Şimdi tehlike büyük, İsrail gelecek diye cebinize, kazandığınız paranıza el atmaya çalışıyorlar” diyen Özel, “Onun için buradan bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Bu ülkenin güçlü bir ordusu var. O ordu ihtiyaç duyulduğunda her birimiz o ordunun neferiyiz. Bu ülke zor günlerden birlikte çıktı. Ama ülkeyi kötü yöneten ve bu kötü yönetiminden dolayı ekonomiyi perişan eden, işsizliği çözemeyen, enflasyonu tek hanelilerden yüzde 80’lere kadar çıkaran, bugün yüzde 50 enflasyonu, daha aşağı çekemeyen, hayat pahalılığında hepimizi ezen bu iktidar şimdi, ‘Savaş çıkacak, sesinizi çıkarmayın’ diyor. Onlara inanmayın. Savaş çıkarsa bu memleketi biz koruruz” şeklinde konuştu.

İşte Özel’in açıklamalarından satırbaşları;

“Bu iktidarın yaptığı, kalkıştığı bir şeyi de Yırca’dan bütün Türkiye’ye anlatmak, gerçek niyetlerini ortaya koymak isterim. Çünkü bu da zeytin mücadelesi, doğa mücadelesi kadar önemli bir mesele. Mesele şu, iktidar partisinin genel başkanı 1 Ekim’de Meclis’e geldi. Açılış konuşmasının içinde bir cümle etti. ‘İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye’dir’ dedi. Bu öyle boşu boşuna edilmiş bir laf değil. Peşi bırakılacak bir laf değil. Ben çıktım. Kapının önünde dedim ki derhal Meclis’i kapalı oturuma çağıralım, gelsin bize bunu anlatsın. Neden kapalı? Açık olunca diyor ki canlı yayında devlet sırrı mı vereceğim? Bildiğim bir şeyler var, söyleyemem diyor. Buna oynuyor. Dedi ki ‘Bir sonraki hedef biziz.’ Kapalı oturuma çağırdık. Kapalı oturumun tutanakları 10 yıl açıklanamaz. Ama dedik ki eğer gerçekten İsrail’in Türkiye’ye saldıracağı böyle bir tehdit olduğuna ilişkin bilgi, belge ve kanıt varsa anlat. Seninle beraberiz. Yoksa anlatılanı anlatmam yasak. Ama anlatmadığınızı ifşa ederim, sizi millete şikayet ederim. İki bakan geldi, kendi gelmedi. Gelmeliydi, gelmedi.

“İKİ BAKAN HAVANDA SU DÖVDÜLER”

İki bakan, biri 40 dakika biri 36 dakika, deyim yerindeyse havanda su dövdüler. Ne yapsınlar? Yapacak bir şeyleri yok. Bir laf etmiş, altını doldurmaya onları yollamış. Nasılsa 10 sene kimse duymaz. Bir kelime, sizin bilmediğiniz, televizyonlarda konuşulmayan, önemli bir bilgi yok. Hatta anlattıklarını şimdi burada anlatamam ama kendi anlatıyor ki İsrail’in tehdidi altında saydıkları ülkeler içinde Türkiye yok. Bunu o gün bakan söyledi, gizliydi. Dün iktidar partisinin grup başkanı da söyledi. Ama bir numara var. Ne var? Cumhurbaşkanı ağzıyla hepimize, ‘Arkadaşlar açsınız, yoksulsunuz, işsizsiniz, güvencesizsiniz, biliyorum ama tehlike büyük, beni desteklemelisiniz. İsrail bize saldırabilir, üçüncü dünya savaşı çıkabilir…’ O günden sonra televizyonlarda, efendim bizim kaç tankımız var? İsrail’in kaç tankı var? Bizde kaç fırkateyn var, onda kaç var? Onda F35 var. Biz de kaç F16 var? Yani cambaza bakalım. Kendi derdimizi unutalım. Eğer Türkiye’nin bir güvenlik sorunu olursa ben dün Çanakkale’deydim, bir güvenlik sorunu olduğunda 81 ilde şimdi yaşayan, Türkiye’deki 83 milyonun dedeleri, nineleri koyun koyuna kefensiz yatıyorlar Çanakkale’de. Öyle bir tehlike çıkınca, bu konuda vatanı, milleti korumakta kimse kimseden geri kalmaz. Ama iş o ki İsrail etrafına saldırırken, efendim bir sonraki hedef bizim deyip, gündemi güvenlik kaygılarına getirip, yoksulluğun konuşulmamasını isteyen bir anlayış.

HİTLER ÖRNEĞİ VERDİ

İşsizlik konuşulmasın, annemin dediği gibi köyün çocukları işsiz, bunlara iş bulunsun denmesin diyen bir anlayış. Bakın, şimdi bu ülkede yapılmaya çalışılanı, teşbihte hata olmaz 80 yıl önce Hitler Almanlara şöyle yapıyordu. Diyordu ki ‘Alman çocuklarının tereyağına değil Alman tanklarının gres yağına ihtiyacı var. Yoksuluz demeyin’. Zayıf çocukları gösteriyorlardı, zayıf. Kedi yavrusu gibi. O fotoğraflara karşı Hitler diyordu ki ‘O çocukların tereyağına değil tanklarımızın gres yağına ihtiyacı var. Tanklar olmazsa bu çocuklar yaşayamaz’. Ülkesini de dünyayı da felakete sürükledi. O yüzden biz bu ülkeyi barış içinde, birlik içinde, varlık içinde yaşatmak ve yönetmek zorundayız.

Diğer Haberler

1 Kuruşluk Kredi Borcu Bin 1 Lira Olmuştu!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 2000 yılında çektiği ve ödeyip bitirdiğini zannet...

En Düşük İşçinin Maaşı 3 Bin 500 Lira Oldu

İzmir'in Bayraklı Belediyesi ile DİSK Genel-İş 6 no'lu şube arasında toplu sözle...

Trump Yeni Vize Yasaklarını İmzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, seyahat, vize ve göçmenliğe yönelik yeni düzenleme get...

Salih Tatlıcı'nın 3 Milyar Dolarlık Serveti 2. Eşi ve Oğluna Kaldı

1960'larda İstanbul'da açtığı tatlıcıyla iş hayatına atılan ve 20 yılda Türkiye'...

Pentagon'da S-400 Alımı Tansiyonu Yükseltiyor

ABD Temsilciler Meclisi, Ulusal Savunma Yetkilendirme yasası olarak bilinen ABD ...

Ali Koç, Fenerbahçe'nin Kasasına Servet Sokacak

Fenerbahçe, devre arası transfer dönemi öncesinde çok önemli bir hamle yaparak s...

İsrail Askeri, Küçük Çocuğu Önce Soydu Sonra Darbetti

İsrail askeri, işgal altındaki Batı Şeria'da bir markette ailesiyle alışveriş ya...

Trump'ın Ek Vergi Çıkışına Çin'den Jet Yanıt

ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi getirme kararına Çin...

Öğrenciler Kendilerini Tehdit Eden Müdüre Sırtlarını Döndü

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, daha önce kendilerini okuldan kovmakla tehdi...

Yedek Kalan Richarlison'dan Conte'ye Sert Çıkış

Tottenham'ın Brezilyalı yıldızı Richarlison, Milan'a elendikleri Şampiyonlar Lig...

Çin Ligi'nde Ödenen Paralar Avrupa Liglerini Sarsmaya Başladı

Çin hükümetinin futbol yatırımları Avrupa kulüplerini ciddi bir krize sürüklüyor...

Fitch, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Taktir

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirme s...

Araç Fiyatları Artacak Mı?

Koronavirüs salgınıyla vatandaşların toplu taşıma yerine özel araçları tercih et...

Altının Yükselişi Devam Ediyor

Dün, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kazançlarından bulduğu destekle...

Üniversite'te Ait Arazi Kişisel Kullanıldı Mı?

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik...