Depremzedelerin Kaldığı Çadırları Su Bastı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hatay’ın Payas ilçesinde etkili olan yağmur, depremzedeleri zor durumda bıraktı, çadırların olduğu bölgede su birikintileri yaşandı. Bütün eşyalarının ıslandığını söyleyen depremzedeler, “İlk defa böyle bir yağmur gördük. Depremden sonra bunun olması bizi tam anlamıyla perişan etti.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi yasa boğan depremlerden en büyük hasarı Hatay aldı. Hatay merkezde olduğu gibi ilçelerde de evleri çöken, ağır hasar alan vatandaşlar kurulan çadır kentlerde yaşamaya başladı.

ÇADIRLARI SU BASTI

Payas ilçesinde gece etkili olan yağış Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki çadır kentte kalan vatandaşları zor durumda bıraktı. Çadırların olduğu bazı bölgelerde su birikintileri oluşturdu. Bölgede oluşan su birikintileri ise tahliye edilmeye başlandı.

“BÜTÜN EŞYALARIMIZ ISLANDI”

Zor durumda olduklarını söyleyen depremzedeler, “İlk defa böyle bir yağmur gördük. Bütün eşyalarımız ıslandı. Depremden sonra bir de bu ağır oldu.” dedi.

“BİZİ PERİŞAN ETTİ”

Bir başka depremzede vatandaş ise, “Ben hayatımda böyle bir yağmur görmedim. Depremden sonra bunun olması bizi tam anlamıyla perişan etti. Halimizi görüyorsunuz. Geceden bu yana sular altındayız.” diye konuştu.

Hatay Payas’ta yağmur, depremzedelere zor anlar yaşattı