Eskişehir merkezli terör operasyonu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Eskişehir Valisi Güngör Aziz Tuna, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesinde düzenlenen etkinlik öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bölücü terör örgütüne yönelik operasyon başlattığını söyledi.

Tuna, Eskişehir merkezli operasyonda kentte 12, İstanbul’da da 2 kişinin gözaltına alındığını belirterek, şunları dile getirdi:

“Gözaltına alınan 14 şüpheli, bölücü terör örgütünün propagandasını yapan, teröristleri sahiplenmeye çalışan, bu manada değişik eylemler içerisinde olan kişilerdir. En son tabii ki bu menfur saldırı, aslında aynı olayın uzantısı olarak ülkemizin huzur ve birliğini bozmaya yönelik eylemdir. İşin içinde terör örgütü vardır. Bu kapsamda Eskişehir için sevindirici olan şudur. Bu yakalanan kişilerin hiçbirinin Eskişehir nüfusuna kayıtlı olmaması. Genelde dışarıdan gelen kişiler, öğrenciler ve bu kapsamda olan şahıslar. Adli işlemler devam ediyor. Biz her türlü tedbirimizi aldık. Halkımızın huzur ve güvenliği için arkadaşlarımız çalışıyor.

Arama ve kontrollerde çok sayıda örgütsel doküman ve malzeme ele geçirildi.”

Bir gazetecinin, “Operasyon, bölücü terör örgütüne yönelik mi?” sorusu üzerine Vali Tuna, “Bölücü terör örgütü, evet PKK” yanıtını verdi.

Vali Tuna, gözaltına alınan 14 zanlının, dün akşam saatlerinde Ankara’da meydana gelen terör saldırısıyla bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını sözlerine ekledi.