Sur’da 8 terörist etkisiz hale getirildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sur ilçesinde 28 Kasım 2015’te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur’un şehit edildiği saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 103. gününde tamamlandı.

Operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine, Savaş Mahallesi’ndeki bir binada gizlenen PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirildi, 2 polis yaralandı.

Yaralı polisler, Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alındı, bölgedeki çalışmalar devam ediyor.

Valilikten açıklama

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca oluşturulan barikatların kaldırılması ve çukurların kapatılması için başlatılan operasyonların bitmesinin ardından, vatandaşlarımızın can güvenliği sağlamak amacıyla bölgeyi güvenli hale getirmek için arama tarama faaliyetlerini yürüten güvenlik güçlerine yönelik bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi.
Açıklamada, saldırıya anında karşılık veren güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan kısa süreli çatışmada 8 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Çıkan çatışmada 2 polis memurunun yaralandığı ifade edilen açıklamada, “Yaralı polis memurları tedavilerinin yapılması amacıyla hastaneye kaldırılmıştır. Hastanede tedavileri devam eden meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şeklide devam edecektir” ifadesine yer verildi.

Sur sorumlusu etkisiz hale getirildi

Öte yandan; etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, terör örgütünün Sur sorumlusu “Çiyager” kod isimli PKK’lı olduğu belirlendi.

Öğle saatlerinde güvenlik güçlerine ateş açan teröristlere anında karşılık veren güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan kısa süreli çatışmada, kırsalda “Çiyager” kod adını kullanan Sur sorumlusu Cihad Türkan etkisiz hale getirildi.

Kırsaldan Sur’a gelen terör örgütü üyesi Türkan’ın ilçede ise “Harun” kod ismini kullandığı öğrenildi.