New York’ta erkek modası koleksiyonları tanıtıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD’de başlayan New York Moda Haftası’nda tasarımcılar, 2016 Sonbahar/Kış erkek modası koleksiyonlarının tanıtımını yaptı.

New York’ta her yıl düzenlenen Sonbahar/Kış sezonu erkek modası defileleri ilk kez erkekler ve kadınlar için ayrı yapılmaya başladı.

New York’ta daha önce de Eylül 2015’teki moda haftası defilelerinde İlkbahar/Yaz modası kadın defilelerinden ayrı gerçekleştirilmişti.

Amerika Moda Tasarıcıları Konseyi ve bu yıl 30’uncu yılını kutlayan Dockers’la önceki gece erkek modası haftası açılış daveti düzenledi, davete birçok ünlü isim katıldı.

Erkek Moda Haftası’nda Theory, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, John Varvatos, Stampd, Michael Kors, Perry Ellis, Kennet Ning, Nautica, Todd Snyder, Ricardo Seco ve Public School gibi birçok marka yer alıyor.

Meksikalı modacı Carlos Garciavelez, Malezya doğumlu modacı Edmund Ooi ve Carlos Campos gibi tasarımcıların da yer aldığı moda haftasında, General Idea, tasarımcı Bumsuk Choi’nın hazırladığı koleksiyonunu beğeniye sundu. General Idea’nın koleksiyonunda minimal tonlar, büyük beden ceket ve montlar öne çıktı.

Tasarımlarında kahve çiftliği ve kahve renginin anahtar rolü oynadığını belirten Honduras doğumlu Campos, defilenin ardından yaptığı açıklamada ise “Latin mirasımla gurur duyuyorum” dedi.

Geçen yıla kadar New York Moda Haftası’na Mercedez-Benz ana sponsor olarak destek verirken, bu firmanın desteğini çekmesiyle moda haftasının adındaki Mercedez-Benz isim ve logosu da kaldırılmıştı.

4 Şubat’a kadar sürecek erkek modası 2016 Sonbahar/Kış koleksiyonlarının tanıtımının ardından, haftaya kadın modası tasarımcıları yeni koleksiyonlarını tanıtacak.