‘Reis’ filminin çekimlerine KKTC’de başlandı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan “Reis” filminin çekimlerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) başlandı.

Yapımcılığını Ali Avcı’nın yaptığı film için KKTC’nin İskele kasabasında set kuruldu. Kasabanın eski meydanında, Erdoğan’ın gençlik yıllarının geçtiği Kasımpaşa’nın tarihi semt dokusu oluşturuldu.

Sinemasından berber dükkanına, kıraathane ve bakkalına kadar her şeyin ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü çalışmada 1960’lı yılların Türkiyesi canlandırılıyor.

İskeleli vatandaşlar film ekiplerinin yaptığı çalışmaları merak içinde izlerken, çekimlerin Gazi Mağusa ile Lefkoşa’da da yapılacağı belirtildi.

– 1930’lardan 1990’lı yıllara

Son dönemlerin en iddialı projelerinden olduğu belirtilen Reis filmi, Türkiye’nin tarihine de ışık tutacak.

Erdoğan’ın gençlik dönemindeki toplumsal ve siyasi yasaklar, toplumsal çatışmalar, Türkiye’nin yaşadığı birçok zorluk yine filmin konuları arasında olacak.

Yapımcı Ali Avcı, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, filmin Kıbrıs’ta çekilmesinde iklimin ve KKTC’nin doğal yapısının etkili olduğunu söyledi.

Film setinin oluşturulması için yaklaşık iki aydır hummalı bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Avcı, “Set ortamı hazırlandı. 365 derece kamerayı döndürdüğünüzde her tarafta 1965’e ait nüansları çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz. 21 günlük bir Kıbrıs çekimimiz var. Bursa ve İstanbul çekimlerimiz var” dedi.

– Filmde Kıbrıslı oyuncular da rol alacak

Ali Avcı, İskele kasabasında dönemin Kasımpaşa meydanını oluşturduklarına işaret ederek, yaklaşık 130 kişilik bir ekiple 1960’lı yılların Türkiyesini burada oluşturulan meydanda çekeceklerini anlattı. Kıbrıs’tan oyuncuların da filmde rol alacağını kaydeden Ali Avcı, Kıbrıslı Türklerin çok misafirperver olduğunu, en küçük problemde dahi evlerinin kapılarını açarak yardım elini uzattıklarını ifade etti.

Filmin çekildiği İskele kasabasının doğal bir yapısı olduğunu dile getiren Avcı, “İskele’yi bir film platosu haline getirilebilecek, kültür sanat şehri olabilecek özel bir merkez olarak gördüm” dedi.

Oyunculardan Yener Gürsoy da senaryonun çok güzel ve derin olduğunu belirterek, “Filmde dolmuş şöförü Adil’i canlandırıyorum. Gayet iyi ilk günümüz, İnşallah böyle devam eder” diye konuştu.

İsmail Hakkı da Kıbrıs’ın gerçekten güzel ve birçok manada duygusal bir yer olduğunu kaydederek, keyifli bir set ortamında ve kaliteli oyuncularla birlikte çalıştıklarını, neticesinin de güzel olacağını temenni ettiklerini söyledi.

Reis filmi 25 Mart’ta Türkiye’de, nisan ayında da tüm dünyada izleyicilerle buluşacak.

Diğer Haberler

Çin'e ulaşmak için pedal çeviriyorlar

Fransa'dan Çin'e gitmek üzere 7 ay önce bisikletleriyle yola çıkan Fransız çift...

'Keup Caddesi Kuaförü' gösterimde

Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin ölümüne neden olan NSU terör örgütünün Köln'de "T...

Topkapı Sarayı Denize Doğru Kayıyor

Topkapı Sarayı Müzesi'nin duvarlarında ve kubbelerinde büyük yarıklar olduğu geç...

Ülker Logosunun Tasarımcısı Koronaya Yenildi

1960’lı yıllarda Ülker markasının logosu ile ürünlerinin çizimlerini yapan ve uz...

Bu hafta hangi filmler vizyona girecek?

-"Sessiz Çığlık" Joachim Trier'in yönettiği ve Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, ...

New York'ta erkek modası koleksiyonları tanıtıldı

ABD'de başlayan New York Moda Haftası’nda tasarımcılar, 2016 Sonbahar/Kış erkek ...

Anthony Strong İstanbul'da konser verdi

İngiliz besteci, şarkıcı ve piyanist Anthony Strong, "CRR 3. Caz Festivali" kaps...

"İlk Kürt açılımını Yavuz Sultan Selim yaptı"

Tarihçi, yazar Mustafa Armağan 9. Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim dönemine d...

'Tarihimizde Kağıt Paralar Sergisi' açıldı

Sultanahmet Köftecisi’nin 3. nesil sahibi ünlü nümismat Mehmet Seracettin Tezçak...

Yörüklerin kültür köprüsü

Uşak'ta yörüklerin yaşadığı köylerde kış aylarında erkeklerin köy konaklarında t...

BKG tasarım ödülleri verildi

Topkapı Sarayı Müze Mağazası'nda gerçekleşen ödül töreninde konuşan BKG Genel Mü...

"Virgül" sanatseverlerle buluştu

Karikatür ve grafik sanatçısı Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun 26. kişisel sergisi "Vir...

Kaçma Birader Filmi Galası Yozgat'ta

Yönetmenliğini ve senaristliğini Murat Emre Kaman'ın yaptığı, Yozgatlı bir ailen...

81 il "sevgi, dostluk ve kardeşlik" temalı sergide buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK)...

Yönetmen Soysal 'Srebrenitsa Anneleri Kayıplarını Arıyor'u anlattı

"Srebrenitsa Anneleri Kayıplarını Arıyor" belgeselinin yönetmeni Faysal Soysal, ...