Köy Evini Müze Yaptı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Çankırı’da ambulans şoförlüğü yapan Arif Çavuşoğlu, doğup büyüdüğü köydeki evlerinin bahçesini müzeye çevirerek, topladığı eski eşyaları sergilemeye başladı.

Çavuşoğlu: “Babam eski eşyaları atmaz, biriktirirdi. Ben de küçüklüğümden beri eşyaları atmıyorum, saklıyorum. Kendi kullandıklarımızın yanı sıra çevremizden, eşimizden dostumuzdan aldığımız eski eşyaları evimde biriktiriyorum” dedi.

Çankırı 112 Acil Servisinde ambulans şoförlüğü yapan evli ve üç çocuk babası Çavuşoğlu, boş vakitlerini Korgun ilçesine bağlı Ildızım Köyü’nde bulunan evlerinin bahçesinde oluşturduğu müzede geçiriyor.
Yaklaşık bin metrekarelik müzede sergilenen, eski tabaklardan tarım aletlerine, at arabalarından kağnı tekerleklerine, saatlerden radyolara, semerlerden su kaplarına 450 parçadan fazla eşya görenlerin ilgisini çekiyor.

Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana topladığı eşyaları oluşturduğu müzede sergilediğini söyledi.

Eski eşyaları koruyup gelecek nesillere aktarmak istediğini belirten Çavuşoğlu, bu işe küçük yaşlarda hobi olarak başladığını daha sonra bırakamadığını dile getirdi.

Evinin bahçesinde eşyaları hem biriktirdiğini hem de sergilediğini anlatan Çavuşoğlu, “Babam eski eşyaları atmaz, biriktirirdi. Ben de küçüklüğümden beri eşyaları atmıyorum, saklıyorum. Kendi kullandığımız eski eşyaların yanı sıra çevremizden, eşimiz dostumuzdan aldığımız eski eşyaları evimde biriktiriyorum. Eski her türlü eşyayı çok seviyorum, atmaya kıyamıyorum. Evimin içinde, dış duvarında ve bahçemde bu eşyaları sergiliyorum” dedi.

Bahçesini görenlerin şaşkınlığını gizleyemediğini aktaran Çavuşoğlu, “Evime gelen herkes şaşırıyor. Köy halkımız ve çevrede yaşayan insanlar evi görmek için geliyorlar ve çok beğendiklerini ifade ediyorlar. Fotoğraf çekenler oluyor, güzel tepkiler alıyorum. İnsanların beğenmesi ve olumlu yaklaşımları beni çok mutlu ediyor. Bu işi severek yapıyorum” diye konuştu.

Çavuşoğlu, eski eşya bulup bahçesine getirdiğinde çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu eski eşyaları bulup getirmekte bazen zorlanıyorum. Kimi insanlar eski eşyalarını çöpe atıyor, kimisi de vermek istemiyor. Eski eşyalara önem vermeyip bir köşeye atan insanlardan eşyaları istiyorum. Bazen de para karşılığında bu eşyaları alıyorum. Eski eşyaları görüp de alamadığım zaman uyku uyuyamıyorum, üzülüyorum” ifadelerini kullandı

Arif Çavuşoğlu, “Çankırı merkezde yaşıyorum ama sürekli buraya geliyorum. Buradaki evi ve eşyaları annem Gülizar Çavuşoğlu koruyor” şeklinde konuştu.

Eşyalar için yeni bir yer yapıyor

Eşyaları sergilemek için evin yanına yeni bir yer yaptığını belirten Çavuşoğlu, “Bu işin ilerlemesi için bahçeye yeni bir yer yapıyorum. Orayı daha güzel organize edeceğim. Tüm eşyaları yeni yere güzelce dizip, sergileyeceğim” ifadelerini kullandı.