Öğretmen atama başvuruları için bugün son gün

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması için açılan 30 bin öğretmen kadrosuna başvurular, bugün sona erecek.

MEB’e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için “KPSSP121”, diğer alanlar için ise “KPSSP10” puan türündeki taban puan dikkate alınacak. Mezuniyetleri birden fazla alana uygun adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucuna göre bir alana başvuruda bulunabilecek.

Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası “ilk atama”, “yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama” ve “milli sporcuların ataması” şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek “http://mebbis.meb.gov.tr” ve “http://ikgm.meb.gov.tr” adreslerindeki “Elektronik Başvuru Formunu” kullanarak başvurularını yapacak.

İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı alınacak.

Adaylar, bugün mesai bitimine kadar ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihini yapacak, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat’ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

Elektronik ortamda yapılan başvurular ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formu’nun çıktısı, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verilecek kişiler vasıtasıyla il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatılacak. Elektronik Başvuru Formu’nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak.

– Adaylar en fazla 40 tercih yapacak

Aday öğretmenlik veya öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak, “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum” veya “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek.

Tercihlerine atanamayan adaylardan “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak için değerlendirmeye alınacak.

– Atamalar çarşamba günü yapılacak

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise en fazla 10 il tercihinde bulunacak. Atamalar, 10 Şubat Çarşamba günü elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat’ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat’ta valiliklerce belirlenecek.

Bakanlık 30 bin öğretmenin, bin 208’ini bilişim teknolojisi, 2 bin 818’ini din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 406’sını fen bilimleri/fen ve teknolojileri, 2 bin 14’ünü ilköğretim matematik öğretmenliği, 3 bin 124’ünü İngilizce, bin 52’sini matematik, bin 830’unu okul öncesi, bin 620’sini rehberlik, 3 bin 292’sini sınıf öğretmenliği, bin 50’sini Türk dili ve edebiyatı ve bin 511’ini Türkçe öğretmenliği branşlarına atayacak.