Şubat ayında 10 binin üzerinde öğretmen atanacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dün Eskişehir’de “Eğitim Bilişim Ağı” Projesi’nin Tanıtım Programına katıldı. Toplantının ardından soruları yanıtlayan Bakan Avcı, atama bekleyen binlerce öğretmen için çok önemli bir müjde verdi. Avcı, “Elimizde zaten 10 bin kontenjan var. Şubat’ta 10 binin üzerinde öğretmen ataması yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

3 AY STAJ YAPACAKLAR

MEB, öğretmen atama sistemini sil baştan yeniledi. Bundan böyle ataması yapılan öğretmen üç ay kıdemli öğretmen yanında staj yapacak. Öğretmenler, daha önce ataması yapılır yapılmaz atandığı okulda göreve başlıyordu. İlk uygulama Şubat 2016 ataması ile başlayacak.

Şubat ayında yapılması beklenen atamalarla ilgili bilgi veren Bakan Avcı “Elimizde 10 bin kadro var ama biz bu rakamın üzerinde genç öğretmen adaylarını memnun edecek sayıda atama yapmak istiyoruz. Bu öğretmenlerimiz kıdemli öğretmenlerin yanında 3 ay staj yapacak, sonra da göreve başlayacaklar” dedi.

“Şubat 2016’da atanacak öğretmen sayısı 10 binin üzerinde”

Avcı, 2 gün sonra, okullarda başlayan takviye kursları için 5. sınıftan 12. sınıfa kadar hazırlık testlerini yayınlamaya başlayacaklarını dile getirerek. “Her kurs modülünde bu bağlamda 2 bin 500 test yayınlayacağız. Takviye kurslarımızdaki öğretmen ve öğrencilerimiz bu testlerden yararlanabilecek” diye konuştu.

Bakan Avcı, toplantının ardından katıldığı bir televizyon programında da Şubat 2016’da atanacak öğretmen sayısının 10 binin üzerinde olacağını bildirdi.