Önlisans Mezunları Artık Polis Olabilecek

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

” Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile “Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı.

POMEM’E ÖN LİSANS MEZUNLARI DA BAŞVURACAK

Buna göre, daha önceden sadece lisans mezunları ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların müracaat edebildiği POMEM’lere artık önlisans mezunları da başvuruda bulunabilecek.

POMEM’lere alınacak olan önlisans mezunlarının sayısı, toplam kontenjanın yüzde 20’sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek.

MÜLAKAT KOMİSYONU KURULACAK

Mülakat sınav komisyonu, Bakanlık onayı ile müracaat kabul komisyonu Başkanlıkta Başkanın, polis eğitim kurumlarında kurum müdürünün onayı ile belirlenecek.

Mülakat sınav komisyonu, birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürünün başkanlığında, iki şube müdürü seviyesinde emniyet müdürü, bir öğretim elemanı ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu bir kişi ve Bakanlığın belirleyeceği bir personelden oluşacak.

POMEM giriş puanına göre lisans mezunu ve önlisans mezunu adaylar için erkek, kadın ve Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi düzenlenecek.

YEDEK LİSTESİ EN YÜKSEK PUANDAN BAŞLAYACAK

Erkek ve kadın asıl adayların yüzde 30’una tekabül eden sayıda yedek aday listesi, en yüksek puandan başlanarak belirlenecek.

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 12. maddesinin üçüncü fıkrasının (a) bendi de “Bakanlık onayı ile sınav merkezi bünyesinde kurulacak olan mülakat sınavı komisyonu, birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürü veya Polis Akademisi Başkan Yardımcısının başkanlığında, iki şube müdürü seviyesindeki emniyet müdürü, Polis Akademisinde görevli bir öğretim elemanı ve Polis Akademisinde görevli veya Emniyet Teşkilatına bağlı birimler ile farklı kamu kurumlarından Polis Akademisinin talep edeceği psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olan bir kişi ile Bakanlığın belirleyeceği bir personelden oluşur.” şeklinde değiştirildi.

Diğer Haberler

AÖF kayıt yenileme tarihi ne zaman sona eriyor?

AÖF kayıt yenileme işlemini henüz yaptırmamış olan Açıköğretim Fakültesi öğrenci...

Aleyna Tilki'yi Sahneye Çıkartan Mekan Sahibine Ceza Kesildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 16 yaşındaki Aleyna Tilki ...

Kendisini Uyaran Zabıtaya "senin için takayım" Cevabını Verdi

Antalya'da koronavirüs tedbirleri çerçevesinde, semt pazarlarında maske denetimi...

Çin Bu Rakamlarla ABD'yi Geçti

Çin ve ABD arasındaki rekabet devam ediyor. 2020'de ABD'yi geçerek 709 milyar do...

İsa Mersin'linin Nasıl Öldüğünü Rehber Öğretmen Anlattı

Kahramanmaraş Okul Saldırısında Rehber Öğretmenin İfadesi Ortaya Çıktı: "Ekran B...

Kılıçdaroğlu Bürokratlara Çağrı Yaptı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik "Emir almıştım diyerek bu kirli...

Engelleri Kaldırmayanlara Para Cezası Kesilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2017 yılında engelliler için yürütülecek t...

Elektrik Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor

Devlet Desteğinde Tüketim Sınırı Düşürülüyor Elektrik faturalarında uygulanan d...

NASA, Yaşama Elverişli Bir Gezegen Keşfetti

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), dünyaya yaklaşık 100 ışık yılı mesafedeki b...

Erbakan Neden Cumhur İttifakı'na Katıldıklarını Anlattı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı canlı yayında neden...

'Sistemle ilgili sürpriz değişiklikler yapılmayacak'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, üniversiteye giriş sınavıyla ilgili sistem değişi...

Savunma Sanayiide Yerlileştirme Atağı

Müsteşarlıkta Ar-Ge ve teknoloji yönetimi alanlarındaki yeni organizasyonun ardı...

Tesla, Avrupa'da Mercedes ve BMW'yi Geride Bıraktı

2017 yılında Tesla Model S, Mercedes S Serisi ve BMW 7 Serisi'ni geçerek üst sın...

Kuru Aşağı Çekmek Naci Ağbal'ı Kurtaramadı

Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınan Naci Ağbal, göreve geldiğinde dolar 8,58 i...

İspanya'da İkinci Dalga Endişesi Giderek Artıyor!

İspanya Sağlık Bakanlığı, cumartesi ve pazar günü yapılan testler de dahil olmak...