Çukurova Havalimanı Yine Açılamadı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

13 yıl önce inşaatına başlanan Çukurova Havalimanı’nın ocak ayında açılacağı duyurulmuştu; ancak açılış yine gerçekleşmedi. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM’de yaptığı açıklamada iktidara yüklenerek “Seçim dönemlerinde göz boyayıp, bitmeyen projeleri gündeme getiriyorlar” dedi.

Adana ile Mersin arasında Tarsus ilçesinde yapılacak Çukurova Havalimanı için 6 bakan 2 kez temel attı. Aradan 13 koca yıl geçti, bitmeyen havaalanı 8 ulaştırma bakanı eskitti. 2011’den beri her bakan Mersinlilere açılış tarihi verdi.

URALOĞLU, OCAK 2024’Ü İŞARET ETMİŞTİ

Yeni Bakan Abdülkadir Uraloğlu da tarih olarak “Ocak 2024” dedi ama havaalanı yine açılamadı. Garanti yolculu YİD modeli ile 357 milyon euroya ihale edilen havalimanı AK Parti’nin yerel seçim kozu da oldu.

Tarsus Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Akyüz alandan bu fotoğrafları paylaşmıştı.Tarsus Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Akyüz alandan bu fotoğrafları paylaşmıştı.

VALİ FARKLI KAYMAKAM FARKLI KONUŞTU

Sözcü’de yer alan habere göre; Mersin Valisi geçen hafta inşaatın bittiğini ve Cumhurbaşkanı’ndan açılış için tarih beklediklerini bildirdi. Tarsus Kaymakamı ise alana gidip, inşaatın devam ettiğini söyledi ve bitmemiş alandan fotoğraflar paylaştı.

CHP Milletvekili Gülcan Kış, havalimanı için yapılan temel atma törenlerinin fotoğraflarını tek tek gösterdi.CHP Milletvekili Gülcan Kış, havalimanı için yapılan temel atma törenlerinin fotoğraflarını tek tek gösterdi.

“SEÇİM DÖNEMLERİNDE GÖZ BOYAYIP, BİTMEYEN PROJELERİ GÜNDEME GETİRİYORLAR”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM’de yaptığı açıklamada iktidarın 13 yıldır halkı oyaladığını savundu. Kış şöyle konuştu: “Seçim dönemlerinde göz boyayıp, bitmeyen projeleri gündeme getiriyorlar. 2011’den beri gündemde olan Çukurova Havalimanı da AKP’nin seçim yatırımı olarak tarihe geçti. Hedef havalimanını 2013’teki Akdeniz Oyunları’na yetiştirmekti ama olmadı. Sonra, Mart 2016’da tamamlanacağı açıklandı yine olmadı. Mart 2017’de 2. kez temel atıldı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ‘Çukurova Havalimanı için bizim önemli. 2019’a kadar bekleme lüksümüz ve sabrımız yok’ dedi. Ama ortada bir şey yok.”

Diğer Haberler

Araç Muayenesinde Yığılmaya Önlenecek

-Sabit ve seyyar araç muayene istasyonlarını kaydedecek kamera sistemi zorunlu o...

Bitcoin Yöneticisi Kiev'de Kaçırıldı

Rus ve Ukrayna medyasında yer alan habere göre, Exmo Bitcoin şirketinde Analiz B...

Murat Dalkılıç 9. Kez Burun Ameliyatı için Tüm Konserlerini İptal Etti

Şarkıcı Murat Dalkılıç, çocukluğundan beri ciddi rahatsız yaşadığı burnu için bi...

Büyükanneye Maaş Projesinde 'Yedek Liste'

Büyük ses getiren torun bakan büyükanneye maaş projesi gün sayıyor. 10 ilde 6 bi...

ABD'den Filistinlilere Hakaret

İsrail'in Jerusalem Post gazetesine verdiği röportajda açıklamalarda bulunan ABD...

Keremcem ve Deniz Akkaya Bornoz Giyip Sokakta Gezdiler

Denizli’de 6. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali Renkli Etkinliklerle Gerçekle...

TBMM'de Kabul Edilen Libya Tezkeresine İlk Tepki Mısır'dan Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapılan toplantıda Libya'ya asker gönder...

Elveda Youssef En-Nesyri! Rekor Bonservis

Fenerbahçe'de Rekor Ayrılık: En-Nesyri 35 Milyon Euroya Al-Hil...

Öğrenci Servislerinde En Kısa Mesafe 540 Liraya Çıktı

Benzin ve motorin başta olmak üzere üst üste gelen zamlar sonrası okul servis üc...

Merkezden Dolara Bir Hamle Daha!

Merkez Bankası ihracat reeskont kredi ödemelerinde kuru sabitledi. Merkez Bankas...

Hırsızlık Şüphelisi Film Gibi Kovalamaca Sonunda Yakalandı

Samsun'un Canik İlçesi'nde bugün bir alışveriş merkezindeki giyim mağazasından k...

Kılıçdaroğlu Bürokratlara Çağrı Yaptı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik "Emir almıştım diyerek bu kirli...

Tatile Çıkan Tuğba Ekinci, Küçük Beden Bikinisiyle Dikkatleri Üzerine Çekti

Geçen ay çıkarttığı yeni single "Son Dakika" ile müzik listelerinde en çok dinle...

Dünyadan FETÖ Darbe Girişimine Çok Sert Tepki!

Dünya liderleri FETÖ darbe girişimine çok sert tepki gösterdi. İlk açıklamalar A...

Galatasaray, Babel İle El Sıkıştı

Galatasaray devre arasında Beşiktaş'tan Fulham'a transfer olan ve sezon sonu söz...