Ümit Özat Kilolarıyla İlgili Eleştirilere Yanıt Verdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Futbolculuk kariyerinin 17 senesinin 16 yılında A Milli Futbol Takımı, Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Almanya’nın Köln ekibinin kaptanlığını yapan, teknik direktörlüğe 32 yaşında Ankaragücü’nde başlayan ve altyapısında yetiştiği Gençlerbirliği’ne 41 yaşında bu kez hoca olarak dönen Ümit Özat, kariyeri, karakteri, hedefleri, kulüp başkanı İlhan Cavcav ve lider Medipol Başakşehir ile yarın oynayacakları maça ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“BEN BURADAN HİÇ KOPMADIM”

Herkes “Çocukken Fenerbahçeliydim, Beşiktaşlıydım, Galatasaraylıydım” derken kendisinin Gençlerbirliği taraftarı olduğunu söylediğine dikkati çeken Özat, “Sonra gittik Fenerbahçe camiasında kaptanlık yaptık. Fenerbahçe’nin Türkiye’nin en önemli kulüplerinden biri olduğunu herkes biliyor. Benim Gençlerbirliği’nde oynadığım, kaptanlık yaptığım unutulmuş. Sanki ben burayı unutmuşum, bir de Ankaragücü’nde antrenörlüğe başlayınca böyle bir algı oluştu. Ben buradan hiç kopmadım.” ifadelerini kullandı.

“CAVCAV İŞİME KARIŞMADI”

Ümit Özat, futbol konuşmaktan büyük keyif aldığı kulüp başkanı İlhan Cavcav’ın göreve başladıktan sonra bir gün bile işine karışmadığını söyledi.

Futbolculuğunu yaptım, kaptanlığını yaptım, şimdi de hocalığını yapıyorum. Her zaman söyledim, burada oynamış her oyuncu da hemen hemen bunu ifade ediyor. 32 yaşında teknik direktörlüğe başladım. Bu yaşta başlayan 2 ya da 3 insan vardır. Sorunlarla boğuşmadığım tek kulüp burası. Bu da buranın iyi yönetildiğini gösteriyor. İlk defa sorunsuz bir kulüpteyiz. Kulübü bu noktaya getiren kişi de başkanımız.

Cavcav ile her hafta toplanarak istişarede bulunduklarını ve onun fikirlerinin kendisi için önemli olduğunu belirten Özat, şunları söyledi:

Ben hiç gocunmam. Yeri gelir oyuncu ve kadro konusunda fikirlerimizi paylaşırız, tartışırız. Onunla futbol konuşmaktan da açıkçası keyif alıyorum. Neticede kulübün büyüğüdür, başkanıdır. 38 yıllık tecrübesi de birçok şey için yeterli ama 4 hafta oldu bugüne kadar bir gün bile işime karışmadı.

umit-ozat-yorumlara-patladi-kilom-beni_x_9044230_1392_z51

“KİLOM BENİ İLGİLENDİRİR”

Özat, teknik olarak yaptığı doğru ya da yanlışlarla gündeme gelmek istediğini vurguladı.

İnsanların sosyal medyadan kendisini “diksiyonu böyleymiş, şu şöyleymiş, kiloluymuş, kilolu antrenör mü olurmuş” şeklinde eleştirdiğini dile getiren Özat, “Arkadaş, ben kilomla yönetmiyorum ki takımı, beynimle yönetiyorum.” dedi.

Fazla kiloları nedeniyle kendisinin de rahatsızlık duyduğunu, zararını da herkes kadar bildiğini belirten Özat, şu değerlendirmeyi yaptı:

Bu eleştirilerin içinde beni sevip niyetini bildiklerim de var, zarar verme niyetiyle bu yorumları yaptığını bildiklerim de var. Del Bosque’nin 4-5 tane Şampiyonlar Ligi kupası var. Brad Pitt miydi Del Bosque, yok muydu göbeği, Lobanovski’nin yok muydu, Rinus Michhels dünya yakışıklısı bir adam mıydı? Zayıf olmak tek başına antrenörlük için kriter mi? İnsanlar akıllarıyla yönetir takımı, kilolarıyla değil. Kilom beni ilgilendirir, dışarıdakini değil. Oyuncumu da ilgilendirmez. Oyuncu benim anlattıklarıma baksın yaptıklarıma değil.