‘İstanbul Şehir’de Ali Atıf Bir krizi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstanbul Şehir Üniversitesi kurucularından Doç. Dr. Fahrettin Altun, Prof. Dr. Burhanettin Duran ve Prof. Dr. Medaim Yanık, Prof. Dr. Ali Atıf Bir’in rektör atanması üzerine üniversitedeki görevlerinden istifa etti.

Altun, istifalara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Rektörlük görevine atanan Ali Atıf Bir’in İstanbul Şehir Üniversitesinin misyonu, vizyonu ve değerleriyle açık bir karşıtlık içinde olduğuna dikkati çekti. Altun, Bir’in “YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye Şeriatla savaşı kaybeder” ifadesini anımsattı.

Bir’in bugüne dek “Paralel Devlet Yapılanması”na destek verdiğini bildiren Altun, anti-demokratik ve özgürlük karşıtı cephede yer alan bir ismin rektörlüğe getirilmesini kabul etmediklerini kaydetti.

Altun, üniversitenin kurucu felsefesinden uzaklaştığını, bundan ciddi bir rahatsızlık duyduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Üniversite Rektörlüğüne Ali Atıf Bir gibi İstanbul Şehir Üniversitesi’nin misyonu, vizyonu ve değerleriyle açık bir karşıtlık içinde olan, ‘YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye Şeriatla savaşı kaybeder’ gibi ifadelerle anti-demokratik ve özgürlük karşıtı cephede yer alan ve bugüne dek ‘Paralel Devlet Yapılanması’na destek veren bir ismin getirilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz ve ‘Biz yokuz’ diyoruz. Öğrencilerimizin, çalışma arkadaşlarımızın bizi anlayışla karşılayacağını umuyor, İstanbul Şehir Üniversitesinin bu dar boğazdan bir an önce çıkmasını temenni ediyoruz.”