Sakarya Üniversitesine “Avrupa Mükemmellik Ödülü”

   2025 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

EFQM’nin ödül töreni Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Otomobil Müzesi’nde yapıldı. Avrupa, Asya, Afrika ve Ortadoğu’dan önde gelen firmaların temsilcilerinin yer aldığı törene Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay da katıldı.

Türkiye’den Sakarya Üniversitesi ile Coca Cola İçecek A.Ş Bursa Tesisleri’nin mükemmellik ödülüne layık görüldüğü törende, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) de finalistler arasına kaldı.

Sakarya Üniversitesi adına ödülü üniversitenin Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas alırken, 25 yıldır bu ödülün verildiğini belirterek, 7 ülkeden uzman bir ekibin üniversitelerini ziyaret edip bir aylık bir değerlendirme yaptıklarını söyledi.

İlk defa başvurmalarına rağmen yapılan değerlendirme neticesinde ödüle layık görüldüklerinin altını çizen Elmas, şöyle konuştu:

“Bu bizim için mutluluk verici bir şey. Türkiye’deki kuruluşların özellikle de kamu kuruluşlarının bu ödülü alması çok önemli. Bu, daha çok şirketlerin aldığı bir ödül. O yüzden üniversitemizin bu ödülü alması, bundan sonraki ödülleri de ardından getirecektir. Hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de YÖK Başkanımızın kalite ve akreditasyon konusunda destekleri var. O yüzden burada kendilerine teşekkür ediyorum. O destekler olmasaydı bir kamu kuruluşunun bu ödülü alması mümkün değildi.”

Elmas, 9 ana ve 32 alt kritere göre yapılan değerlendirmelerin arından “liderlik ve kurumsal mükemmellik” ödülü aldıklarını ifade ederek, hedeflerinin iki yıl sonra en büyük ödülü almak olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Olcay ise ödülün kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Çok önemli bir ödül. Çünkü bunun alınmasının arkasında 5 yıllık bir emek olduğunu anlıyorum. Aşama aşama verilen bir ödül. Türkiye’de bunu ilk defa bir üniversitemiz kazanıyor” diye konuştu.

1988 yılında 14 üye ile kurulan EFQM, amacını, Avrupa’daki kuruluşların sürdürülebilir mükemmelliğini sağlayabilmek için itici güç olabilmek olarak açıklıyor.

Diğer Haberler

Öğretim Görevlisi Arslan İmzasını Geri Çekti

Gazi Üniversitesi Etkileşim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal İnal, "Barış ...

Okullarda Kıyafet Tartışması Ayakkabıya Sıçradı

“Siyah Ayakkabı” Zorunluluğu Gündemde mi? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan İddialara...

YÖK Başkanı Saraç: ODTÜ'de gereği yapılmalıdır

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesaplarından yayım...

Türkçe Bosna'da ikinci yapancı dil oldu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı olarak Bosna Hersek'te Tür...

TEOG'da ilk oturum başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) siste...

"Sistem çoktan seçmeli adam yetiştiriyor"

Yazar Osman Çeviksoy, Türkiye'nin eğitim sisteminin artık düşünen adam yetiştirm...

Öğretmenler 81 ile atanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, şubatt...

ÖSYM Sınavları Mobil Cihazlardan Öğrenilebilecek

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, "ÖSYM ...

TEOG yaklaşırken ikinci elektronik değerlendirme sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden 8'i...

İBB'nin İtfaiye Eri Sınavları 2 Temmuz'da Başlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) boş itfaiye eri kadroları için ön başvu...

Yabancı uyruklu öğrenciler sosyo-kültürel sorun yaşıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Öğr...

Uzmanlardan kötü karne uyarısı

Üsküdar Üniversitesi Nöropsikiyatri Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nü...

Akademisyen açığına 'emeklilik' formülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öğretim üyesi temininde sorun yaşayan yeni kurulan ve...

Ehliyet sınavında "otomatik vites" dönemi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemeye göre, ehliyet sınavı artık o...

Muş'ta 17 çocuk eğitime kazandırıldı

Varto'da gönüllü öğretmenlerden oluşan ikna komisyonu sayesinde çeşitli nedenler...