YÖK Program Atlası ile YGS adaylarına kolaylık

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan Yükseköğretim Program Atlası YGS-LYS Net Sihirbazı modülünde adayların, hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiğine ilişkin bilgiler bulunuyor.

YÖK’teki Yükseköğretim Program Atlası tanıtım toplantısında yapılan sunuma göre, sistem için 19 bin 990 lisans ve ön lisans programı incelendi, 2 bin 269 fakülte, yüksek okul ile meslek yüksek okulu analiz edilerek sisteme toplam 971 bin 211 yerleşen aday verisi işlendi.

Sistem, her sene üniversite sınavına giren 2 milyonu aşkın adayın, YGS ve LYS’ye hazırlık aşamasından başlayarak, üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha “bilinçli kararlar verebilmesini desteklemek amacıyla” geliştirildi. Yeni uygulamayla adayların, özellikle dershanelerin olmadığı ve nitelikli rehberlik gereksiniminin arttığı bu dönemde, başka kaynağa ihtiyaç duymadan, en doğru ve güvenilir bilgilere erişimlerinin sağlanması hedefleniyor.

“Hangi bölüm için kaç net gerekli” sorusunun cevabı modülde

YGS-LYS Net Sihirbazı modülünde ise adayların en çok merak ettikleri konulardan “hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiği”ne ilişkin bilgiler bulunuyor. 2015 ÖSYS’de merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan lisans-ön lisans programlarına yerleşenlerin YGS veya LYS testlerinde yaptıkları net ortalamaları da modülde yer alıyor.

Adaylar, “Net Sihirbazı”nda, yerleşmek istedikleri programlara ortalamada kaç net ile girileceğini görerek, hedeflerini gözden geçirebilecek ve LYS’ye kadar ders programlarını belirleyebilecek.