TEOG sınavına ilişkin valiliklere genelge gönderildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mili Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 8’inci sınıf öğrencilerinin 25-26 Kasım’da katılacağı ortak sınavlara ilişkin valiliklere genelge gönderdi.

Genelgede, sınav öncesi ve sınav esnasında valilikler, okul müdürlükleri ve salon görevlileri tarafından alınacak önlemler ve dikkat edilecek hususlar yer aldı.

Genelgeye göre, 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavlar 25-26 Kasım’da, yurt içi ve yurt dışındaki sınav merkezlerinde, bir oturumda üç ders yazılısı olmak üzere iki oturum halinde yapılacak. Her bir ders yazılısı saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak ve aynı anda tamamlanacak. Mazeret sınavları ise 12-13 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Zorunlu ikamet değiştiren, başka il ve ilçelerdeki okullara nakil olan veya ailesi tarım işçisi olarak çalışan, Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından sisteme işlenemeyen, sınavda özel hizmet alması gereken, cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü bulunan, yurt dışında ve KKTC’de, Bakanlığa bağlı olmayan okullarda okuyan öğrencilerden sınava girme talebinde bulunanlar ile açıköğretim ortaokulu öğrencilerinden sınava girme talebi olanlar hakkında valiliklerce değerlendirme yapılacak. Değerlendirme sonucunda sınava girmeleri uygun görülen öğrenciler, bulundukları il veya ilçelerin sınav merkezlerinde yedek salonda, evde, hastanede veya cezaevinde tedbirler alınmak suretiyle sınava alınacak.

-Kopya çeken öğrenci ilk 20 dakika binadan ayrılamayacak

Salon görevlileri, her dersin yazılı sınavının ilk 15 dakikası tamamlandıktan sonra, sınava girmeyen öğrencilerin yoklama listesi ve cevap kağıdındaki “sınava girmedi” bölümünü kurşun kalemle kodlayacak. Kopya çekmeye teşebbüs eden öğrenci uyarılacak, kopya çektiği belirlenen öğrenci cevap kağıdı alınarak dışarı çıkarılacak ve yoklama listesinde bulunan “tutanak” bölümüne durum işlenecek. Bu öğrencinin, sınavın ilk 20 dakikası süresince sınav binasından ayrılmasına izin verilmeyecek.

Sınav esnasında öğrencilerin cevap kağıtlarını diğer öğrencilerin göremeyeceği şekilde önlerinde bulundurmaları sağlanacak ve öğrenci yoklama listesi içindeki “salon oturma düzeni” alanı doğru ve eksiksiz doldurulacak.