MEB pansiyonlarında elektronik bütçe uygulamasına geçildi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan uygulamanın iş ve işlemleri büyük ölçüde hızlandırırken, şeffaf bir bütçeleme sistemini de ortaya koyduğu bildirildi.

e-Bütçe ile pansiyon gelir gider cetveli hazırlama ile ilgili bütün iş ve işlemler, elektronik ortama aktarılarak okulların ve Bakanlığın iş yükü hafifletildi.

Bu kapsamda, e-Bütçe, e-Pansiyonda kayıtlı bulunan öğrenci sayısı baz alınarak gerçekleştiriliyor. e-Bütçe’nin kullanımı ile temizlik, ulaştırma, jeneratör, revir-ecza, yangından korunma ve idari giderler, öğrenci başına belirlenen katsayı ve sabitlere göre belirlenmeye başladı. Bu kapsamda, ülke genelindeki tüm pansiyonlarda harcama kalemleri standarda bağlandı.

– Yeni sistem, bölgeler arası karşılaştırma yapma imkanı sağlıyor

Yakıt, elektrik ve su giderleri, gelir gider cetvelinden çıkarıldı. Pansiyonların elektronik ortamda fatura girişlerini yapıp ödeneklerini alabileceği bir sistem kullanılarak bağımsız aboneliği olan pansiyonların yakıt, elektrik ve su giderlerinin ne kadar tuttuğu tam olarak bilinebilir hale geldi.

Dolayısıyla öğrenci başına düşen yakıt, elektrik ve su tüketim miktarlarını hesaplama, bölgeler arası karşılaştırma yapma, tüketimi farklılık gösteren pansiyonları belirleme ve müdahale etme imkanı sağlandı.

e-Bütçe işlemleri ile şeffaf ve hızlı bir gelir gider cetveli hazırlama süreci başlatıldı. Öğrenci sayısına göre ödenek gönderildiğinden pansiyonlar arasındaki gelir dağılımı, tüm Türkiye’de adaletli bir şekilde yapılıyor.

Gelir gider cetvelinin elektronik ortamda hazırlanması ile pansiyonların yönetimini kolaylaştırma anlamında aşama kaydedildi. Raporlama ekranlarının kullanıma sunulmasıyla, pansiyonlar ile ilgili mali bilgilere ve tüketime yönelik istatistiki verilere erişme ve analiz yapma imkanı oluştu.

e-Bütçe uygulamasıyla uygulayıcıdan kaynaklanması muhtemel görünen hatalar da daha kolay şekilde ortadan kaldırılmış olacak.

Diğer Haberler

Yüksekova'nın fedakar öğretmenleri

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine atanan kadın öğretmenler, kurdukları iletişimle k...

Yabancı uyruklu öğrenciler sosyo-kültürel sorun yaşıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Öğr...

Aziz Sancar'dan üniversite adaylarına mesaj

ÖSYM, üniversite sınavlarına başvuru tarihleri yaklaşırken, Nobel Kimya Ödülü sa...

Muhammet öğretmen köy okulunun çehresini değiştirdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Kapaklıpınar Köyü İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Muhamm...

8. Sınıf 1. dönem TEOG sınavı ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (...

YÖK Başkanı Saraç: ODTÜ'de gereği yapılmalıdır

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesaplarından yayım...

Okul müdür yardımcılarının görev süresi uzatılabilecek

Okullarda 4 yılı dolduran müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının görev s...

Arma Bastıkları Ürünleri Yüksek Fiyatlara Satıyor

Birçok özel okul artık amblemlerini bastıkları kitap, kırtasiye ve kıyafet ürünl...

Üniversite adayları için 'el rehberi'

ÖSYM, üniversite sınavına girecek adaylara yönelik el rehberi hazırladı. Rehberd...

Yükseköğretim Kalite Kurulu ilk toplantısını yaptı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kalite K...

Servisler Öğrencileri 15 Dakika Önce Teslim Edecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ( MEB), Okul Servis Araçlarının Çalıştırılmasına İliş...

Bakan Avcı, öğretmenlerle Anıtkabir'i ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden ge...

Yurttan 4 Öğrenci Çıkarılınca, Ortalık Karıştı

Tunceli'de KYK kız öğrenci yurdunda geçici olarak kalan 4 öğrencinin asillerin g...

ÖSYM YGS başvuruları son günü ne zaman?

Üniversiteye girişteki birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) b...

Öğretim Görevlisi Arslan İmzasını Geri Çekti

Gazi Üniversitesi Etkileşim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal İnal, "Barış ...