Öğretmen ataması için başvurular yarın başlıyor

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 30 bin öğretmen kadrosuna atama için başvurular yarın başlayacak, 8 Şubat’ta sona erecek.

MEB’e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için “KPSSP121”, diğer alanlar için ise “KPSSP10” puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası “ilk atama”, “yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama” ve “milli sporcuların ataması” şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki “Elektronik Başvuru Formunu” kullanarak yapacak. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar, 2-8 Şubat’ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yapacak, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat’ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

-Evrakta tahrifat yapanların başvuruları geçersiz sayılacak

Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvurular ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak. Elektronik Başvuru Formu’nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. Elektronik Başvuru Formu haricinde veya süresi dışında yapılan, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmamış, atama alanı ve mezun olduğu yüksek öğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular geçersiz sayılacak; varsa yapılmış olan atamalar iptal edilecek.

– Adaylar en fazla 40 tercih yapacak

Aday öğretmenliğe veya öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum” veya “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek. Tercihlerine atanamayan adaylardan “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak.

Atamalar, 10 Şubat’ta elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat’ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat’ta valiliklerce belirlenecek.

Diğer Haberler

TEOG'da ikinci gün oturumları başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) siste...

Bakan Avcı öğrencilerle bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de Türk coğrafyasındaki yaklaşık 30 mim...

Öğretmen atama başvuruları için bugün son gün

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının ka...

Bazı vakıf üniversitelerinde usulsüzlük tespit edildi

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Komisyonu Yürütücüsü P...

Lise öğrencisi, Cumhurbaşkanı'ndan istediği bisiklete kavuştu

Çankırı'da yaşayan lise öğrencisi Arif Tuna, kenti ziyareti sırasında Cumhurbaşk...

Okul öncesi eğitim vatandaşın cebini yaktı

Türkiye'de geçen yıl hane halklarının okul öncesi eğitime yaptıkları harcama tut...

Muş'ta 17 çocuk eğitime kazandırıldı

Varto'da gönüllü öğretmenlerden oluşan ikna komisyonu sayesinde çeşitli nedenler...

'Beyin göçünü önlemek için Arapça üniversite şart'

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat, yetenekli ...

ODTÜ Rektörü Acar'ın Soruşturma Dosyası YÖK'e Gönderildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ODTÜ yerleşkesindeki mescit gerginliği üstüne Re...

AÖF sınav sonuçları 'e-mail' adreslerine gönderilecek

AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AÖF'de öğr...

Özel öğretim kurslarına başvuru rakamları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), "okul dışı eğitim seçenekleri" vurgusu yapıla...

Akademisyen açığına 'emeklilik' formülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öğretim üyesi temininde sorun yaşayan yeni kurulan ve...

'Okul Sütü Pogramı 17 Haziran'a kadar devam edecek'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Okul Sütü Pogramı"nın bu yıl 17 H...

Tunceli'de Görev Yapan Öğretmenlerin Yarısı Açığa Alındı

Milli Eğitim Bakanlığı, FETÖ soruşturması kapsamında 11 bin 285 öğetmenin görevi...

Hedefleri 'Geleceğin Suriyesi'nde görev almak

İç savaş nedeniyle yakınlarıyla vatanlarından ayrılmak zorunda bırakılan Suriyel...