29 Ekim tatili kaç gün? 2 Kasımda okullar tatil mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

29 Ekim tatili kaç gün? Okullar kaç gün tatil? Kamu çalışanları kaç gün tatil edildi? 30 Ekim tatil mi? 2 Kasımda okullar tatil mi? İşte merak edilen soruların yanıtları haberimizde.

KAMU ÇALIŞANLARINA 4 GÜN TATİL

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Ekim Cuma günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına ilişkin genelgeyi imzaladı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan Davutoğlu’nun, 30 Ekim Cuma günü kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına ilişkin genelgeyi imzaladığı bildirildi.

Genelgede, kurum yöneticilerinin gerekli asgari personeli görev başında bulunduracağı belirtildi.

2 KASIMDA OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bu yıl Başbakanlık genelgesi gereğince 30 Ekim Cuma günü ve ayrıca Milli Eğitim için de 2 Kasım Pazartesi günü okullarımız tatil olacak” dedi.

Avcı yaptığı açıklamada, 30 Ekim Cuma günü tüm memurların idari izinli sayıldığını hatırlattı.

Okullarda gerekli temizlik ve düzenlemeleri yapmak için seçimleri izleyen ilk günün de okulların tatil edildiğini ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

“Bu yıl Başbakanlık genelgesi gereğince 30 Ekim Cuma günü ve ayrıca Milli Eğitim için de 2 Kasım Pazartesi günü okullarımız tatil olacak. Bu tatil günlerin telafisi için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Öğretmenlerimiz bugünlerde üzerlerinde olan ders yükünü yapmış, ek ders vesaire sorumluluklarını yerine getirmiş sayılacaklar. 30 Ekim Cuma günü okullarımız tatil, öğretmenlerimiz idari izinli. 2 Kasım Pazartesi günü de okullarımız tatil öğretmenlerimiz idari izinli. Öğretmenlerimiz size soracaklar ‘Ek dersimizi yapmış sayılacak mıyız?’ Evet, sayılacaklar.”