Karadeniz’den Suyun Üzerinde Giden Araba!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Karadenizli bir mucit tarafından Kickstarter‘da bağışa açılan bu kampanya, sizlere arabanızı suyun üzerinde sürme şansı tanıyor. Kurulan bir mekanizma yardımıyla aracınızı bu sisteme bağlıyorsunuz ve suyun üzerinde tekne sürme keyfini yaşıyorsunuz.

5 Dolarlık Bilgisayar: Omega 2!

Aslında projenin çıkış noktası günümüzde teknelerin çok ama çok pahalı olmasından kaynaklanıyor. Size keyif verecek bir geziyi yapabilmek için 10 binlerce lirayı, satın almak istediğiniz tekneye dökmeniz gerekiyor.

Suyun üzerinde gitmeye yarayan D.O.W. projesi

İşte Samsun‘dan Yusuf Kahvecioğlu isimli bir mucit bu isteği daha hesaplı bir şekilde uygulamaya sokmanız için Drive On Water‘la Kickstarter’da kampanya açmış.

karadeniz-den-suyun-uzerinde-giden-araba-1.jpg

Olay çok basit: D.O.W. isimli bu mekanizmaya arabanızı yerleştiriyorsunuz ve motor bağlantılarını kuruyorsunuz. Yani teknik olarak arabanızı sürüyorsunuz ve D.O.W. onun suyun üzerinde batmamasını sağlıyor. Kullandığınız arabanın gücü neyse, elinizde o güçte bir tekne oluyor.

Kickstarter sayfasında da görebileceğiniz gibi şimdiden bir prototip üretilmiş durumda ve gayet de denize açılabiliyor. Mustafa Kahvecioğlu’na göre bu işin herhangi bir riski de bulunmuyor. Projeye 1 dolar ile 8.000 dolar arası bağış yapabiliyorsunuz. Eğer 8 bin dolar bağış yaparsanız limitli sayıda olan D.O.W. (100 adet) size gönderiliyor.