Volvo Sürücüsüz Tırları Test Ediyor!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Geleceğin otomobil teknolojileri kapsamındaki çalışmalarını sürdüren şirketlerden biri olan Volvo, sürücüsüz otomobil çözümlerini odağına alarak yoluna devam ediyor.

Piyasadaki mevcut sürücüsüz otomobil rekabetinde farklı bir şekilde konumlanan şirket sürücüsüz ağır vasıta araç çözümleri meydana getiriyor.

Sürücüsüz Tırlar Geliyor!

Mercedes-Benz‘in sürücüsüz kamyon çözümleri konusunda Birleşik Krallık Parlamentosu ile anlaşmasından sonra, İsveç merkezli otomobil şirketi, sürücüsüz tırlarının test aşamalarını başlattı.

Volvo’nun sürücüsüz tırları geliyor

Mashable’da yer alan habere göre Volvo’nun 2016 yılının sonbaharında Kristineberg, İsveç‘te başlattığı sürücüsüz tır test aşamalarının, gelecek yıl içerisinde sonlanması bekleniyor.

Volvo‘nun sürücüsüz tırlarının ağır yük taşımacılığında kullanılmasına ek olarak oldukça hızlı ve güvenilir bir uzun araç deneyimi sunacağı belirtiliyor.

Sürücüsüz Kamyon Yollarda!

Üretildiği coğrafya koşullarına yönelik olarak, dağlık ve kavisli yollara son derece uygun tasarlanan Volvo tırlarının, yol tutuşlarının mevcut teknolojideki en iyi seviyede olduğu kaydediliyor.

555.jpg

Ayrıca Kristeneberg‘deki Boliden tünelinde, yer altında gidecek ilk sürücüsüz tır olma unvanına sahip olacak Volvo FMX tırları, ilk etapta tünelin 1320 metresini sürücü müdahalesi olmadan gidebilecek.

Radar ve lazer tabanlı sensörleri barındıran FMX tırları, bu sayede dış etkenlere anlık tepkiler verebilecek.

Uzmanlar, tırların oldukça güvenilir bir rota sistemine sahip olduğunu ekliyorlar.

Volvo’nun 2020 yılında İsveç merkezli olarak transit taşımacılığında tamamen sürücüsüz tırları kullanması bekleniyor.