Otomobilde Telefon Kullanımı Sorgulanıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi, birçok değişkene sahip hayat dinamiklerinin farklılaşmasına yol açtı.

İnsanlar günlük yaşamlarını akıllı telefonlar çerçevesinde kurarken cihazlar; hayatın her alanında bulunan bir ihtiyaç haline geldi.

Birçok olumlu getirisinin yanında, bir o kadar olumsuz götürüye sahip akıllı cihazların en tehlikeli kullanım alanlarından biri ise hiç şüphesiz otomobiller.

BMW Sahipleri Tehlike Altında

Hava ve deniz taşımacılığı ile karşılaştırıldığında en çok kazaya sebebiyet vererek, en güvensiz ulaşım yolu olarak betimlenen karayolunda gerçekleşen kazaların birçoğunu bir anlık dikkatsizlik oluşturuyor.

Akıllı telefonlar başta olmak üzere pek çok faktörlerle dikkatlerini dağıtan sürücüler, geri dönüşü olmayan yollara girebiliyorlar.

Otomobil güvenliği uzmanları ise, teknoloji şirketlerinin bu konuyu odaklarına alarak harekete geçmelerini öneriyorlar.

Uçuş moduna benzer bir özellik gelmeli

RAC Vakfı Direktörü Steve Gooding, İngiltere’de her yıl gerçekleşen 70 trafik kazasının cep telefonundan kaynaklandığını belirtiyor.

Bebek Koltuklarındaki Büyük Tehlike

Kazalar sonrasında yapılan yardım çağrılarının yine cep telefonlarıyla gerçekleştiğini söyleyen Gooding, bu konunun bariz bir tezat oluşturduğunu dile getiriyor.

person-woman-smartphone-car.jpg

Direktör akıllı telefonlarının bu bağlamdaki konumuna dikkat çekerek, son model teknoloji ile donatılmış cihazların daha işlevsel olması gerektiğini vurguluyor.

Gooding, üreticilerin sorumluluk alarak, uçaklarda kullanılan “uçuş modu”na benzer bir özelliğin, karayolu taşımacılığına da uyarlanabileceğini düşündüklerini sözlerine ekliyor.

Küresel çaptaki akıllı telefon üreticilerinin bir süredir, devletlerle birlikte cihazların otomobil içerisindeki kullanımına ilişkin hukuki boyutu tartıştığı biliniyor.

Teknoloji şirketlerinin işin hukuki dayanağını göz önünde bulundurarak, ticari bir kaygı ile akıllı telefon cihazlarının otomobillerde kullanımının yasaklanmasına sıcak bakmadığını dile getiriliyordu.