Mercedes-Benz Vision Van Duyuruldu!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mercedes-Benz ile drone teknolojileri üreten Matternet işbirliği ile üretilen konsept araç Vision Van resmi olarak duyurdu.

Kısa mesafelerde küçük paketlerin taşınması noktasında bir devrim yaratabilecek yeni aracın üzerinde teslimat drone’ları yer alıyor.

Vision Van özellikleri

Vision Van üzerinde Mattternet’in yeni M2 teslimat drone’ları ile geliyor. Bu drone’lar 2 kg’a kadar olan paketleri taşıyabiliyor ve tek bir şarjla 20 km yol kat edebiliyor.

İnsana ihtiyaç duymadan yükünü yenileyebilecek ve bataryalarını değiştirebilecek şekilde tasarlanan araç, bu özelliğiyle öne çıkıyor.

vision-van.jpg

Mercedes Benz’in bulut tabanlı sistemleri üzerinden çalışan sistem, yazılımlar aracılığıyla tamamen otomatik bir şekilde yürütülüyor.

Ayrıca taşınan paketin güvenliği de unutulmamış. Matternet‘in tasarladığı yüksek mukavemetli koruyucu kılıf, paketin güvenliğini sağlıyor. Yol sırasında tüm bilgileri kaydeden ve teslimat gerçekleştiğinde de bu verileri karşıya ileten sistem, bu sayede bu sistemi kullanan kargo şirketinin işini kolaylaştrıyor.

Mercedes-Benz her ne kadar insanlar tarafından lüks otomobil üreticisi olarak bilinse de şirketin kamyonet tarafı da çok güçlü.

Açıklanan bilgilere göre geçtiğimiz yıl bu tipte 321,000 satış gerçekleştirildi.