İsrail Ordusuna Sürücüsüz Savaş Aracı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İsrail‘in Gazze sınırındaki askeri birliklerine son model teknoloji ile donatılmış sürücüsüz savaş araçlarını konuşlandıracağı haberleri gündeme geliyor.

Rusya’nın Drone Tankı Görüntülendi! Gazze sınırına konumlandırılacak

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından Gazze sınırına konuşlandırmaya hazırlanan sürücüsüz savaş araçlarının, Doğaçlama Patlayıcı Aygıtlar (IED), keskin nişancılar, tanksavar füzelerle mücadelede kullanılacağı belirtiliyor.

Son dönem teknoloji ile donatılmış sürücüsüz araç filosunun, İsrail Ordusu askerlerinin güvenliği açısından oldukça önemli bir konumda yer alacağını ifade eden İsrail yetkilileri, araçların sınır savunmasına büyük güç katacağını dile getirdiler.

İsrail merkezli savunma sistemleri şirketi Elbit Systems ile ortak yürütülen çalışma sonucunda oluşturulan Ford F-350 pickup kamyonlar, IDF uzaktan sürüş teknolojisi tarafından kontrol edilecek.

Sınır koruyucu insansız kara araçları lakaplı kamyonlar(UGVs), 360 derece 4 sürüş kamerası desteğiyle Filistin cephesindeki operatörlerden tarafından gelebilecek tehditlerin önceden engellenmesine zemin hazırlayacak. İsrail Ordusu, araçların henüz silahsız olduğunu belirtiyor.

İnsansız sınır koruyucu kara araçları: ugv

İsrail, UGV projesinin test aşamalarına Temmuz 2015 tarihi ile başlatmıştı. Şubat 2016 tarihi itibariyle kullanılmaya başlayan araçlar, bu tarihten itibaren sahada konuşlanmış olacak.

1472752221265.jpg

Araçlar kendi sürüş yeteneklerine sahip olmamalarını takiben, her bir araç, İsrail Ordusu’ndaki operatörler tarafından uzaktan kumanda ile kontrol edilecek.

IDF Yetkilileri, gelecek süreçte daha fazla UGV’yi Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan sınırlarına konuşlandırabileceklerini dile getiriyorlar.

Fox News‘de ye alan habere göre, UGV araçlarını gerekli durumlarda askerler de kullanabilecek.

ABD, Uzayda Bomba Patlatacak!

ABD Ordusu “The Army’s Tank Automotive Research and Development Center (TARDEC)” bölümü Detroit 2016 Otomobil Fuarı‘nda sürücüsüz savaş araçlarından bir tanesini sergilemişti.