Norveç 2025 Yılında Benzinli Araçların Satışını Yasaklayacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Norveç hükümeti, 2025 yılında bütün fosil yakıt kullanan araçların satışını ülkede yasaklamayı planlıyor. Uzmanlar bu adımın, kaydedilmiş en büyük ekolojik ilerleme olacağı yorumunu yapıyor.

Norveç basınının yaptığı habere göre, bu önergenin öncülüğünü mecliste söz sahibi olan bir sağ-kanat partisinin yaptığı söylendi. Eğer önerge onay alırsa Norveç, sadece ekolojik açıdan değil, ekonomik olarak da kazanç sağlayacak. Norveç’in bütçesinin büyük bir kısmının petrol endüstrisine bel bağladığı belirtiliyor.

ELON MUSK: BU ÜLKE BİR HARİKA

Norveç basınının yaptığı bu haberden sonra, SpaceX’in Mars’ta Yaşam projesini yöneten, aynı zamanda elektrikli arabalar üreten Tesla Motors’un sahibi olan Elon Musk’tan yorum gecikmedi. Twitter adresinden yaptığı yorumda, “Norveç’in 2025 yılında benzinli araçları yasaklayacağını duydum. Ne harika bir ülke. Gerçekten harikasınız!” ifadelerini kullandı.
dunyayi-ayaga-kaldiran-hareket-benzinli-arac_x_8933741_9798_z11

10 SENE İÇERİSİNDE TÜM ÜLKE BUNA UYACAK

Norveç’te şu an kullanılan araçların %24’ünün fosil yakıtsız, doğa dostu araçlar olduğu rapor ediliyor. Ancak pek çok siyasi parti, görüş ayrımı yapmaksızın, bu oranın 2025 yılında yüzde 100’e çıkması konusunda ortak paydada buluşmuş halde.

Norveç ayrıca enerji ihtiyacının %99’unu hidrolik santraller aracılığı ile sağlayarak, dünyanın ekolojik yaşama en çok katkı sağlayan ülkelerinden olduğu belirtiliyor.