Toyota Liselerde Ders Verecek!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Toyota açıkladığı projesiyle, lise düzeyindeki gençlere yakıt hücreli otomobillerin üretim aşamalarını öğretmeyi hedefliyor.

Hücre yakıtlı otomobillerin; parçalarını, yapım aşamalarını, işleyiş sistemini öğretecek olan Toyota, geleceğin otomobil üreticilerini meydana getirmeye çalışacak.

Toyota otomobil yapmayı öğretecek

Hydrogen Horizon Automotive Challenge tarafından bir Japon Lisesi‘nde uygulanacak eğitim 1 yılı kapsayacak.

1 yıllık eğitim-öğretim müfredatı boyunca, Toyota otomobillerin yapım aşamalarına tanık olacak öğrenciler, teori ve pratik düzeylerinde dersler alacak.

Söz konusu lisedeki mevcut drone ve robotik teknolojiler derslerine ek olarak verilecek otomobil yapımı dersinin, otomobil yazılımlarını meydana getirmeyi de kapsayacağı ifade ediliyor.

bn-am518_1120tk_j_20131120233629-1472476865.jpg

Dünya üzerindeki iklim değişikliğinin öneminin ve etkilerinin de yer alacağı derste, bu doğrultuda çevre dostu elektrikli otomobillere değinilecek.

Toyota Ulusal Araç Pazarlama Müdürü Doug Coleman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, The Hydrogen Horizon Automotive Challenge‘ın hücre yakıt teknolojisini yeni nesillere tanıtmak adına önemli bir adım attığını belirtti.

Kendilerinin eko-bilinci sağlama adına yoğun çaba sarf edeceklerini dile getiren Coleman, projenin gençleri Toyota bünyesine katmak adına teşvik edici olmasını umduklarını vurguladı.

Proje ABD merkezli olarak Los Angeles ve Orange County‘deki 20 lisede aktif durumda. Toyota‘nın gelecek süreçte, başka ülke pazarlarında da söz konusu projeyi aktive etme yönünde çalışmalarının olması bekleniyor.