Uber Volvo ile İş Birliğine Gidiyor!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ulaşım ve yolculuk kavramına yeni bir soluk getiren Uber bu kez farklı bir işbirliği yoluna gidiyor. Uber, İsveç kaynaklı dünyaca ünlü otomotiv devi Volvo ile güçlerini birleştireceklerini belirtti. Anlaşmanın detaylarında ise sürücüsüz otonom otomobillerin kullanımını Uber‘e açarak Uber üzerinden sürücüsüz araç çağırıp kullanabilme özgürlüğünü sunuyor.

İlk Etapta 100 Ayrı XC90 Yollarda Olacak!

Amerika‘nın Pittsburgh şehrinde test aşamasına gelen projenin ilk adamın tamamlandı belirtiliyor. İlk dönem itibariyle 100 araçlık bir filoyla kullanıma sunulacak projenin güvenlik önlemleriyle ilgili tüm aşamalarının tamamlanması beklenecek. Diğer bir yandan ise otonom araçların güvenliği için Volvo gibi sağlamlıktan ödün vermeyen bir otomobil firmasının seçilmesi mantıklı görünüyor.

uber-volvo.jpg

Araç çağıran kullanıcıların direksiyon koltuğuna geçip olağanüstü durumlarda araca müdehale etmesi mümkün kılınırken proje için Volvo‘nun XC90 modelinin kullanacağı belirtiliyor.

300 Milyon Dolarlık Yatırım

Her iki taraf için büyük öneme sahip olan projenin otomotiv ve seyahat alışkanlıklarını baştan sona değişeceği beklenirken proje için 300 milyon dolara yakın bir bütçe ayırıldığı belirtiliyor.