70 Sanık Mersin’deki FETÖ/PDY için Davada

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mersin odaklı 19 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonun sonrasında yürütülen tahkîkat kapsamında görülen davada sanık adedi 70’e yükseldi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davada, aralarında diğer bir davadan tutuklu tespit edilen gazeteci Mehmet Baransu ve eski Mersin Güvenlik Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün’ün de varbulunduğu sanıkların bir kısmı, avukatlar ve birtakım müştekiler hazır bulundu.

Daha evvel tutuksuz 66 sanığın yargılandığı davada sanık adedi, diğer bir dosyanın buna dahil edilmesiyle 70’e yükseldi.

Kimlik tespitinin sonrasında savcının mütalaasını okumasıyla devam eden duruşmada, sanık avukatları, esasa dair taleplerinin zapta tam şeklinde geçmediğini savunarak, kayıt alınmasını talep etti.

Talebin kabul edilmesinin sonrasında mahkeme kurulu, ifadelerin alınma adımına geçmek istedi fakat sanık avukatlarının birtakımları, müvekkillerinin neyle suçlandıklarını öğrenmeden ve delilleri görmeden savunma yapmayacaklarını söyleyerek, itirazda bulundu.

Uzun süren itirazların sonrasında mahkeme, sanık avukatlarından Hüdai Kaya’nın salondan çıkmasını istedi. Kaya’nın çıkmasının sonrasında sanık avukatları salonu terk etmek isteyince, duruşmaya ara verildi.

Aranın sonrasında, sanık avukatlarıyla mahkeme kurulu arasındaki usul tartışmalarının devam etmesi sebebiyle, duruşmanın yarın devam etmesine karar verildi.

– FETÖ/PDY davası

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 Eylül’de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasının duruşmaları, duruşma salonunun fiziksel koşullarının yetersizliği sebebiyle 5 güne bölünmüştü. 3 Eylül’de görülen ikinci celsede 66 sanıktan tutuklu yargılanan eski Mersin Güvenlik Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, güven personelleri Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakcıoğlu, Erdem Kanmaz ve Hüseyin Avcı ile ilgili tahliye kararı verilmişti.

Mahkeme kurulu, 13 Ekim’de görülen duruşmada yayın yasağı kararı almış, 14,15 ve 16 Ekim tarihlerindeki duruşmalarda ise sanıklardan yalnızca ikisi ifade vermiş, gazeteci Mehmet Baransu’nun da aralarında bulunduğu diğer sanıklar oldukça geniş savunma yapabilmek amacıyla vakit isteyince, dava ertelenmişti.