“İçimize sevgi geldi”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sivas’ta Çocuk Evleri’nde kalan koruma ve bakım altındaki çocuklar, sevgi ve saygıyı “sema” ile öğreniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, koruma ve bakım altındaki 6 çocuğa sema kursu veriliyor.

Kursla çocuklara, Mevleviliğin temel ilkeleri hoşgörü, sevgi, saygı, birlik beraberlik gibi olumlu duygu ve davranışların kazandırılması amaçlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Sivas’ta 18 çocuk evimiz var. Bu evlerde kalan çocuklarımıza yönelik, sosyal, kültürel ve sanatsal birçok faaliyet yapıyoruz. 6 çocuğumuza semazen eğitimi aldırıyoruz” dedi.

Mevleviliğin sevgi ve hoşgörü üzerine kurulduğuna dikkati çeken Aykut, her renkten, dilden, dinden insanı kucaklayan Hazreti Mevlana’nın sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olduğunu vurguladı.

“İçimize sevgi geldi”

Kursa severek geldiğini belirten çocuklardan E.Y. (13), sema ve Hazreti Mevlana’yı tanımak istediğini söyledi.

Kurs sayesinde bazı olumsuz davranış ve alışkanlıklardan uzak durduğunu dile getiren E.Y, “Bunun için de çok mutlu oluyorum. Öğrenmek isteyen başka arkadaşlarımız da varsa gelsin öğrensin. Sema öğrenmek, çok güzel bir duygu” dedi.

Kursu çok sevdiğini anlatan E.Ş. (14) ise “İçimize sevgi geldi. Burada Mevlana’yı öğrendik. Sema eğitimi de çok hoşumuza gitti. Mutlu olduk. Bu yüzden severek devam ediyoruz. Eskiden kötü arkadaşlarla gezerdim. Şimdi arkadaşlarım daha iyi, başarılı olan çocuklarla geziyorum” ifadelerini kullandı.

İki yıldır sema yaptığını ifade eden A.İ. (13) de her şeyin çok güzel olduğunu kaydetti.