Şairler “Şeb-i Yelda’da Şiir” okudu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Esenler Belediyesi, Şeb-i Yelda’da yani yılın en uzun günü 21 Aralık’ta “Şeb-i Yelda’da Şiir” gecesi düzenlendi.

Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat merkezinde, 11 şairin katılımıyla gerçekleşen gecede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, insanların mesleğinin ne olduğuna bakmaksızın, merhamet ve medeniyet için mutlak surette edebiyata ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bu gecenin muhabbetle, sevgiyle geçirilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Eker, “Hepimizin, teknolojiyle çok fazla hemhal olduğu ama bir o kadar da yalnızlaştığı bir dünyada yaşıyoruz. Biz hafızamızı kaybettik. Öyle bir dünyaya düştük ki bu dünyanın değerlerine yabancıyız. Kendi dünyamızın değerlerini unutmuşuz. Merhamet, şefkat, sevgi, edep ve dolayısıyla edebiyat ve bütün bunların hülasası olan medeniyeti, gerçekten unuttuğumuzdan, bu değerlerimizi yaşamadığımızdan ötürü bugün sıkıntı çekiyoruz” dedi.

Mehdi Eker etkinlikte, Sezai Karakoç’un “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” şiirini okudu.

– Göksu: “Bu uzun geceyi şiirle süsledik”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Türkiye’nin her bir değerini Esenler’deki her değerli insanla buluşturmak istediklerini dile getirdi.

Özellikle gençlere yatırım yapılması gerektiğinin altını çizen Göksu, şunları kaydetti:

“Bizim medeniyetimizin şiirleşmiş hali olan şehrin birer parçası olarak, dün kendi değerleri üzerinde, gecenin en uzun diliminde sohbet ya da şiirle bir araya gelen, o geçmişimizi hatırlamak ve o güzel gecemizdeki sohbetlerimizde, şiirlerimizde, gecenin bir dakikasında çekildiğimiz inzivamızda ya da duamızda birbirimizi hayırla yad edeceğimiz, birbirimize hayrı tavsiye edeceğimiz bu uzun geceyi, şiirle süslediğimiz andır ‘Şeb-i Yelda’.”

Bu yıl ikincisi düzenlenen şiir etkinliğinde, Abdulbaki Kömür, Adem Turan, Ahmet Mercan, Ali Ural, Arif Ay, Hüseyin Akın, Metin Önal Mengüşoğlu, Nurullah Genç, Nurettin Durman, Şaban Abak ve Şeref Akbaba şiirlerini yorumladı.