Tesla’nın Batarya Fabrikası 2500 Eve Elektrik Verecek!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Tesla‘nın elektrikli otomobil çözümlerinin yanı sıra, söz konusu araçlarının bataryalarını geliştirmek adına elektrik batarya fabrikası kurma çalışmalarında bulunduğu biliniyordu.

The Verge’de yer alan rapor ise Tesla’nın batarya fabrikasının yalnızca kendi araçlarına hizmet vermekle kalmayacağı belirtiliyor.

Tesla, Ontario, California merkezli fabrikasında 2500 ev ve 1000 otomobilin enerjisini karşılayabilecek kadar elektrik üretecek.

Tesla’nın süper güçlü elektrik fabrikası

Southern California Edison’s Mira Loma Center, Tesla‘yı; Ontario, California’da 20-80 MWh‘lik enerji depolama tesisi kurma yönünde görevlendirdi.

Tesla yetkilileri, fabrikanın işleve geçmesinin ardından günlük, 2500 evin ve bin otomobilin enerji ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üretebileceklerini belirtiyorlar.

Tesla’nın elektrik üretim projeleri

Tesla’nın elektrikli otomobillerine enerji sağlamak amacıyla batarya tesisi çözümlerini geliştirmesi bekleniyordu.

hero-1473997922.jpg

Tesla’nın Gelecek Hedefleri Ne Olacak?

Nitekim CEO Elon Musk, geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamalarda, sabit enerji depolama çözümlerine yönelebileceklerini, bu sayede otomobil sektöründe bir büyüme gerçekleştirebileceklerini belirtmişti.

Tesla Ne Saklıyor?

Tesla daha önceki süreçte ise Sparks, Nevada merkezli Gigafactory adında bir endüstriyel enerji depolama tesisi inşa etmişti.

Tesla Güneş Enerjisine mi Yöneliyor?

Tesla’nın bu doğrultuda gelecek hedeflerinin enerji tüketmekle sınırlı kalmayıp, enerji üretimine de geçmeye odaklanacağını söyleyebiliriz.

Kendi ürettiği enerjiyi kendi tüketen, hatta başka kaynaklara enerji ihraç eden bir şirketin, süreç içerisindeki büyüme oranlarını hep birlikte göreceğiz.