Şampuan Doğru Bir Şekilde Nasıl Kullanılır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Doğru şampuan kullanımı

Banyo çoğumuz için sadece temizlik anlamına gelmez. Saç ve vücut sağlığımız için büyük önem taşıdığı gibi, aynı zamanda, saçlarımıza kuaför dışında bakım yaptığımız ve vakit ayırdığımız tek alandır. Bu nokta da, kullandığımız kremlerin ve şampuanların saçlarımıza uygun olup olmaması büyük önem taşır. Hepimiz parlak ve bakımlı saçlara sahip olmak istediğimizden, bu tercihlere de çok önem veriririz. Ancak, aynı cilt kremleri seçimlerindeki gibi, şampuanımızı seçerken de saç cinsimizi iyi bilmemiz gerekir. Aksi takdirde, yağlı olan bir saçı daha fazla yağlandırabilir veya kuru olan bir saçı daha mat ve kuru bir görünüme büründürebiliriz.

Doğru Şampuan Seçimi ve Kullanımı:

Normal saçlarNormal Saçlar: Normal saçlar için tercih edilen şampuanlar, saç derisinin nem ve yağ oranını dengede tutar. Sebum üretimi az veya yavaş olan saçlar içinde oldukça idealdir. Saçlarınızı yıkadıktan, 24 saat sonra yağlanma olmuyorsa; mutlaka normal saç tipine uygun şampuanlar kullanılmalıdır.

Şampuanı uygularken saç derinize, parmak uçlarınızla masaj yapmayı da unutmamalısınız. Normal saç tipine sahip olanlar silikonsuz şampuanları tercih ederlerse daha sağlıklı olur.

Yağlı saçlarYağlı Saçlar: Yağlı saçlar için olan şampuanlar, saç derilerinde sebum oranı fazla olanlar için uygundur. Her gün ya da gün aşırı kullanılması halinde saçtaki yağ oranını dengeler. Aynı zamanda, statik elektriği azaltmada da yardımcıdır.

Özellikle yağlı saçlar için zeytinyağı şampuanı da önerilen doğal şampuanlar arasında. Zeytinyağı sabununun saça faydaları ve zararları konusunu okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca bir diğer önerimiz de kabartma tozu ile yapılabilecek şampuan önerilerine de göz gezdirmeniz.

Kuru saçlarKuru, Yıpranmış ve Boyalı Saçlar: Özellikle işlem görmüş saçlar için önerilen kuru,yıpranmış ve boyalı saçlar için olan şampuanlar, yenilenme ve bakım özelliği açısından zenginleştirilmiş olan formülleriyle saçın kaybettiği nem dengesini yeniden sağlar.

Kullandığınız şampuanın kremi ile de aynı zamanda saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Yıpranmış saçlar banyo sonrasında kabarmasıyla da dikkat çeker. Kabarık saçlar için doğal çözüm konusunda bu kabarmaları nasıl önleyebileceğinizi görebilirsiniz.

Zayıf saçlarZayıf ve Yıpranmış Saçlar: Zayıf ve yıpranmış saçlar için olan şampuanlar, çeşitli nedenlerle sağlığını koruyamayan ya da kaybetmiş yoğun bakım isteyen saç tipleri için uygundur. Kremli formülleri sayesinde, saçların kolay açılmasını sağlarken, onarıcı ve canlandırıcı özellikleri ile saça yoğun besleyici bir bakım sağlar.

Zayıf ve yıpranmış saçlar için besleyici besin ve vitaminleri, sağlıklı saçlar için gerekli vitaminler konusundan öğrenebilirsiniz.