Çadır kentten tekstil ihracatı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki konaklama tesislerinde kurulan yaklaşık 85 metre uzunluğundaki tekstil çadırında üretilen kıyafetler, iç ve dış piyasaya satılıyor.

Ayn el Arap’taki (Kobani) çatışmalardan kaçarak Türkiye sığınan Suriyeliler için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yaklaşık bir yıl önce 35 bin kişilik Suruç Konaklama Tesisi kuruldu.

Bütün ihtiyaçları karşılanan 26 bin sığınmacının barındığı çadır kentte ayrıca çeşitli alanlarda meslek edindirme kursları da düzenleniyor.

Çadır kentte yaklaşık 3 ay önce açılan tekstil kursu, sığınmacılardan yoğun talep görüyor. 3 çadır birleştirilerek kurulan yaklaşık 85 metre uzunluğundaki atölyede 60’dan fazla sığınmacı aldıkları eğitimin ardından kıyafet dikiyor.

Burada üretilen ürünler bir firma aracılığıyla yurt içinin yanı sıra bazı Avrupa ülkelerine gönderilerek satışa sunuluyor.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kentte kalan sığınmacıların bütün ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Sığınmacılara yönelik istihdam alanları oluşturmak için de çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Çiftçi, “Çadır kente tekstil atölyesi kurduk. Şu anda 60’dan fazla kursiyerimiz var. Bir yandan kurs görürken bir yandan da para kazanan kardeşlerimiz. Tekstil atölyemiz gerçekten her geçen gün gelişiyor. Günlük bin parçanın üzerinde bir üretim var” dedi.

“Kazanç da elde ediyor”

Suruç Konaklama Tesisi Müdürü Mehmethan Özdemir de 3 büyük çadırın birleştirilerek oluşturulan atölyenin 600 metrekare alana sahip olduğunu ve burada 100 çeşitli makinenin çalıştırıldığını belirtti.

Atölyede çalışan sığınmacıların güzel çalışmalar yaptığını vurgulayan Özdemir, “Burada dikilen, üretilen ürünler hem yurt içine satılıyor, hem de yurt dışına ihraç ediliyor. Bu şekilde misafirlerimiz hem sıkılmamış, hem de bir kazanç elde etmiş oluyorlar. Güzel bir faaliyet sürdürülüyor. Özellikle bayanlar daha fazla ilgi gösteriyor. Burada hem para kazanıyorlar hem güzel vakit geçiriyorlar. Kendileri de bu çalışmalardan çok memnun oluyorlar” diye konuştu.

Diğer Haberler

Yaralanan çocuğu hastaneye ulaştırmak için seferber oldular

Gevaş'ta kar ve tipi nedeniyle yerleşim yerinde mahsur kalan hasta yaklaşık 36 s...

6 Yaşındaki Bünyamin 9 Saat Sonra Uyurken Bulundu

Serik’te Kayıp Çocuk Sevinci! Antalya’nın Serik ilçesinde ailesine korku dolu s...

Gümüşlük’te Plaj Krizi: Halk Sahili Özel İşletmeye Mi Verildi?

Çayıraltı Halk Plajı’na Özel Tahsis İddiası Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güm...

Engelleri Kaldırmayanlara Para Cezası Kesilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2017 yılında engelliler için yürütülecek t...

Ramazan Bayramı Tatili 9 Gün Olacak mı?

Ramazan Bayramı 15 Haziran 2018 tarihinde başlıyor. Bayrama günler kala, Ramazan...

Düşen Uçağın Sahipleriyle Hakkında İlginç Detay

ACT Hava Yolları A.Ş'ye ait kargo uçağı sabah saatlerinde Bişkek yakınlarında ev...

Köylüleri, piyango milyonerinden kar makinesi istiyor

Milli Piyango'nun 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 55 milyon liralık büyük ikr...

2 Kişinin Can Verdiği 18 Kişinin Yaralandığı Kaza için Korkunç İddia

Uşak'ın Banaz ilçesinde, yolcu otobüsünün seyir halindeki kamyona arkadan çarpma...

Valorant VP Yükleme, Nasıl Yapılır?

Valorant VP, taktiksel stratejiye dayalı heyecan verici birinci şahıs nişancı (F...

Duvar Vantilatörü

Günümüzde iklimlendirme teknolojilerindeki ilerlemeler, ev ve işyerlerimizde dah...

İstanbul'da E-5 göle döndü, iki ilçe sular altında kaldı

Meteoroloji İstanbul'un Pendik ve Tuzla ilçeleri için 2 saat boyunca kuvvetli gö...

Erdoğan "Vuracağız" Dedikten Sonra Kaçış Başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye yönelik askeri harekat sinyali bölgede buluna...

Kuzey Çevre Otoyolunda Kurbanlık Katliamı

Kuzey çevre otoyolunu kullananlar, Kilyos mevkiinde vicdansızlığın görüntüsüyle ...

Beyoğlu'nda Kentsel Dönüşüm Gerginliği

Beyoğlu'nda başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik yaşandı. Yasal sür...

Müftü, gözyaşları içinde kazada ölen kızının cenaze namazını kıldırdı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan otobüs kazasında ...