Kastamonu’da Tarım İlacı Dehşeti: Kiraz Yiyen Çiftten Acı Haber

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde tarımsal ilaçlama yapılan bir ağaçtan topladıkları kirazları tüketen evli çift, ani bir şekilde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yedikleri meyveden zehirlendikleri şüphesiyle acil serviste tedavi altına alınan çiftten Ahmet Derin yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Eşi Rahime Derin’in ise hastanenin yoğun bakım ünitesindeki kritik yaşam mücadelesi devam ediyor.

Kiraz Ziyafeti Hastanede Son Buldu

Yürek burkan olay, Tosya ilçesine bağlı Karabey köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, köyde ikamet eden Ahmet Derin ve eşi Rahime Derin, 1 Temmuz 2026 Çarşamba günü bahçelerindeki ağaçtan taze kiraz toplayarak yedi. Meyveleri tükettikten kısa bir süre sonra fenalaşan ve şiddetli rahatsızlık belirtileri gösteren çifti gören yakınları, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine köye gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra zehirlenme şüphesiyle çifti Tosya Devlet Hastanesi’ne naksetti.

Ahmet Derin Hayatını Kaybetti Eşinin Durumu Ciddi

Tosya Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tetkiklerin ardından durumlarının ciddiyetini koruması üzerine Derin çifti, daha kapsamlı bir tedavi için Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada uzman doktorlar tarafından hemen yoğun bakıma alınan Ahmet Derin, uygulanan tüm acil tedavi yöntemlerine ve doktorların yoğun çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Aynı klinikte müşahede altında tutulan eşi Rahime Derin’in ise hayati tehlikesinin sürdüğü ve tedavisinin titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

Ağacın 15 Gün Önce İlaçlandığı Ortaya Çıktı

Meydana gelen feci olayın ardından başlatılan incelemelerde, çiftin trajik sonunu hazırlayan korkunç bir detay gün yüzüne çıktı. Rahatsızlanan talihsiz çiftin koparıp yediği kirazların bulunduğu ağacın, yaklaşık 15 gün önce zararlı haşerelere karşı güçlü bir kimyasal tarım ilacıyla ilaçlandığı belirlendi. Yetkililer ve tıp uzmanları, koruyucu ilaçlama işlemlerinin ardından meyvelerin üzerinde kalan toksik maddelerin yıkanmadan veya ilaç etkisi geçmeden tüketilmesinin bu ölümcül zehirlenmeye yol açmış olabileceğini değerlendiriyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma 2026 yılı itibarıyla adli makamlarca sürdürülüyor.

Diğer Haberler

Akraba dışı organ nakillerinde "Etik Kurul" izni şart

Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Prof.Dr. Yalçın Pol...

Rafa Silva'nın Benfica'daki Maaşı Netleşti

Beşiktaş’ta geçirdiği dönemin ardından yaşanan krizle siyah beyazlı kulüpten ayr...

Fransa'da Son Maçına Çıkıyor

Fransa'da Lille forması giyen Yusuf Yazıcı'nın Lens ile yapılacak kupa maçında s...

Hazal Kaya'dan SMA Hastaları için Sitem Sözler

SMA Tip 1 hastası Ayaz bebeğin hayatını kaybettiğini öğrenen ünlü oyuncu Hazal K...

Kuzey Kore'de Gülen Ceza Alacak

Kuzey Kore'de eski lider Kim Jong-il'in ölümünün 10. yıldönümü nedeniyle 11 gün ...

Ebrar Karakurt, Annesi ile Pozunu Paylaştı

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yıldızı Ebrar Karakurt, sosyal medya hesabında...

Konutta Dev Kampanya Başladı

Gayrimenkul sektörü, Türkiye'nin geleceğine ve güçlü ekonomisine olan güveninin ...

Önce Sel Vurdu Sonrasında Yetersiz Pompa Krizi

Mersin'de üreticilerin ürünlerini sandalla hasat etmek zorunda kaldığı Tarsus İl...

Mersin Erdemli'de Eve Kaya düştü

Mersin'in Erdemli ilçesinde, dağlık alandan büyük bir kaya, bir evin penceresini...

17 Bin İhracatçıya Yeşil Pasaport

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatçı şirketlere hususi (yeşil) pasaport vere...

Yolcu, tuvalet sanıp acil çıkış kapısını açtı

Pakistan International Airlines'ın (PIA) Manchester'dan Islamabad'a seyahat edec...

Rus Askerleri Kharkiv Şehrine Böyle İndi!

Ukrayna'nın askeri sanayii sektörü için hayati öneme sahip Kharkiv şehri, Rus Or...

Almanya: "Afrika'da Etkili Olan Yeni Güç Türkiye"

Almanya'da Alman Yedek Askerleri Birliği'ne ait internet sitesinde yayımlanan "A...

Acun Ilıcalı, RTÜK'ün Kararına Tepki Gösterdi

Cansu Canan Özgen'in programına konuk olan ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, RTÜK'...

Alvaro Morata Galatasaray’dan Ayrılıyor mu? Lazio İddiaları Güçleniyor

Icardi ile Gerilim Sonrası Ayrılık Sinyali Galatasaray ile 2026 yılına kadar sö...