Gabar’da Günlük Petrol Üretimi 30 Bin Varili Geçti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gelecek 30 yılda Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarmayı hedeflediklerini belirterek, “Biz Gabar’da petrolü bulduk, Gabar’da petrolü çıkarıyoruz. Bugün günlük üretimde 30 bin varili geçtik.” açıklamasını yaptı.

Başkent Millet Bahçesi’ndeki Altın Mekan Kütüphanesi’nde Ankaralı gençlerle bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz doğal gazından Gabar petrolüne ve nükleer enerjiye kadar pek çok konuda gençlerin sorularını yanıtladı. Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedeflediklerini belirten Bakan Bayraktar, Gabar’da günlük 30 bin varilden fazla petrol üretildiğini söyledi.

Gabar’da günlük petrol üretimi 30 bin varili geçti

“HEDEF 30 YIL İÇİNDE ENERJİDE TAM BAĞIMSIZLIK”

Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı hedefinin tam bağımsızlık mücadelesi olduğuna işaret ederek, “Büyük ve güçlü Türkiye olmak için önümüzdeki en büyük engellerden biri Türkiye’nin enerjideki dışa bağımlılığıdır. Dolayısıyla bizim enerjide mutlak bir hedefimiz var. Türkiye’yi, Türkiye Yüzyılı’nda, inşallah önümüzdeki 30 yıl içerisinde enerjide tam bağımsız kılabilmek ve ithalat belasından kurtarabilmek.” ifadelerini kullandı.

Gabar’da günlük petrol üretimi 30 bin varili geçti

“ÜRETİMDE GÜNLÜK 30 BİN VARİLİ GEÇTİK”

Enerjide bağımsızlığın Türkiye’nin bağımsızlığı anlamına geldiğinin ve enerji güvenliğinin, Türkiye’nin milli güvenliğiyle eş değerde bir konu olduğunun altını çizen Bayraktar, şunları kaydetti:

“Kendi gemilerimizle, kendi mühendislerimizle, kendi imkan kabiliyetlerimiz çerçevesinde bu aramaları biz yapalım dedik. 21 Ağustos 2020’de tam pandeminin ortasında, Cumhurbaşkanı’mız milletimize bir müjde olarak Sakarya gaz sahasındaki keşfi bildirdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfi. Tam üretime geçtiğinde, Türkiye’nin ihtiyacının belki yüzde 25-30’unu karşılayabileceğimiz veya hane halkının yani konutlardaki doğal gazın tamamının ihtiyacını karşılayabileceğimiz büyük keşif yaptık. Biz Gabar’da petrolü bulduk, Gabar’da petrolü çıkarıyoruz. Bugün günlük üretimde 30 bin varili geçtik. Gabar gibi belki doğal gazda da kendi kara sınırlarımızda daha farklı alanlar keşfederek Türkiye’nin bu alanındaki dışa bağımlılığını inşallah bitireceğiz.”