Rıza Çalımbay’dan Bomba İtiraf

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Beşiktaş’ın Alanyaspor’a 3-1 yenildiği maçın ardından yollarını ayırdığı Rıza Çalımbay, basın toplantısında kadro dışı kalan futbolcular hakkında konuştu. Çalımbay, “Benim haberim olmadan 5 futbolcuyu kadro dışı bıraktılar” dedi. İşte Çalımbay’ın açıklamaları…

Beşiktaş’ın Alanyaspor’a 3-1 yenildiği maçın ardından yollarını ayırdığı Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi. Kendisinden önce görevi bırakan Burak Yılmaz gibi kulübü sert bir dille eleştiren Çalımbay, 5 futbolcunun kendisinin haberi olmadan kadro dışı bırakıldığını belirtti.

“HABERİM YOKTU”

Fenerbahçe derbisinin ardından 5 futbolcunun kadro dışı bırakılması hakkında konuşan Çalımbay, “Samet ağabey ‘Biz 5 oyuncuyu kadro dışı bıraktık’ dedi. ‘Biz’ diyor ben yokum yani. ‘İyi hayırlı olsun’ dedim. Olay bitmiş yani. Benim fikrim alınmadan böyle bir karar alınıyor. Dün akşam yöneticilere söyledim, onlar da ‘Samet Hocalar o kararı aldı’ dediler” dedi.

İşte Çalımbay’ın açıklamalarından satır başları;

“Mert kaleci arkadaşımızla ilgili yanlış bir söz söyledim. Maça çok sinirlenmiştim. Belki de en iyi oynadığımız maçlardan biriydi. Bize hiç yakışmadı. Mert’e kötü niyetle söylemedim. Alınmasın, etmesin. Çok kariyerli, karakterli bir kaleci. Ondan özür diliyorum. Taraftarlara destekleri için teşekkür ederim. Oyuncu arkadaşlara teşekkür ederim.

“BEŞİKTAŞ’IN İHTİYACI VAR ‘GEL’ DEDİ”

Ahmet Nur Çebi ‘ Beşiktaş’ın ihtiyacı var, gel’ dedi. Kongreye kadar 3 haftalık konuştuk. Para konuşmadık. Zaten onun istediği 3 maçtı, o 3 maçı en iyi şekilde geçtik. Samet Aybaba ve Mehmet Özdilek ile görüştüm. Takımla ilgili bilgileri verdim. Hasan Arat ve Serdal Adalı, ‘Rıza Hoca ile devam edeceğiz’ dediler. Sonra göreve devam ettik. Bir süreç vardı, onu sonra öğrendim. Ahmet Nur Çebi’nin bize yaptığı sözleşme 2024’ün Haziran ayına kadardı. ’15 gün içerisinde yeni gelen yönetim feshedebilir’ maddesi vardı.

Samet ağabey ve Feyyaz geldiğinde mutlu olduk. Beraber oynadık biz. Sonra ayın 27’sinde mukavele bitecek diye konuşuldu. Üzüldüğüm şeylerden biri, bu kadar şey çıkarken; ‘Rıza Çalımbay bizim teknik direktörümüzdür. Sonuna kadar gideceğiz’ diye bir şey çıkmadı. Tevfik Yamantürk, Divan Kurulu’nda ‘1.5 yıl kalması gerekir’ dedi ama Hasan Arat’tan bir şey çıkmadı. Üzüldüğüm bir diğer konu, Hasan Arat ile hiç konuşmadık, görüşmedik.

“BEN 2 MAÇLIK ANTRENÖR DEĞİLİM”

Sözleşmemi 2 maç daha uzatmak istediler. Ben 2 maçlık bir antrenör değilim, çok iyi antrenörlük yapan, başarıları olan biriyim. Ben oraya 2 günlük, 1 aylık gelmem. Sadece Beşiktaş’ın ihtiyacı olduğu için elimi taşın altına koydum. Aldığımız takım ligden kopmuş, Avrupa’dan elenmiş… Onunla uğraştık.

Samet ağabey ve Feyyaz, 2 maç devam etmemi istediler. Sonra sözleşme için oturacağımızı söylediler. Onlara güvendim ve 2 maçlık imza attım. Lugano maçına giderken, avukatıma ‘İmza atmazsanız, sözleşme feshedeceğiz’ diye kağıt gönderdiler. Bunu kimseye söylemedim. Çok üzüldüm. Para için gelmedim ben. Ahmet Nur Çebi zaten sözleşmede önlerini açmış.

“BASIN TOPLANTISINDA BIRAKIRIM”

Dün gece Samet ağabey ve Feyyaz, tesise geleceğini söyledi. Sonra onlar gelmedi, 3 yönetici geldi. Onlarla konuştum. Gece 01:00’de bir şey yapmam. Sabah basın toplantısında bırakırım’ dedim. Onlar direttiler, kabul etmedim. Onlar da hemen yazmışlar ayrıldık diye. Onların dediğini yapmadım. Yanlış şeyler yazıldı. Benim gitmemi çok isteyen oldu. Ancak başkan, yönetici, Samet ağabey bir tane açıklama yapmadı. Beşiktaş için 2 maç gelirim ama antrenörlük kariyerimde yapmam.

“BENİM FİKRİM YOKTU”

Samet ağabey ‘Biz 5 oyuncuyu kadro dışı bıraktık’ dedi. ‘Biz’ diyor ben yokum yani. ‘İyi hayırlı olsun’ dedim. Olay bitmiş yani. Benim fikrim alınmadan böyle bir karar alınıyor. Dün akşam yöneticilere söyledim, onlar da ‘Samet Hocalar o kararı aldı’ dediler.

“SIKINTI YAŞADIKLARIM VARDI”

5 oyuncu sizden habersiz kadro dışı bırakıldıysa, neden görevinizden istifa etmediniz?” Rıza Çalımbay: 5 kadro dışı içerisinde, benim de kadro dışı kalmasını düşündüğüm isimler vardı. Sıkıntı yaşadığımız oyuncular vardı. Ben hiçbir kulüpte kadro dışı bırakmadım. Maçtan önce doktor ‘Gedson oynayabilir’ dedi. Ben de Gedson’u çağırdım ve durumunu sordum. ‘Bundan önce 3 kere sakat oynadım, yine tekrarladı. Bu kez oynamam’ dedi. Sonra Samet ağabeye durumu anlattım ve ‘İsterseniz siz konuşun’ diye aktardım. Aynılarını ona da söyledi. Yeniden sakatlanmaktan korktu. Sözlerim yanlış anlaşıldı.

“BEŞİKTAŞLI GİBİ DURDUM BEN”

Ben Beşiktaşlıyım. Başkaları gibi başka takımlara gidip, dönmedim. Camiaya kırgınlığım yok. Bende tecrübe de var, bazı şeyleri görmemezlikten gelirim. Beşiktaş’ın tutkusu bizde çok büyüktür. Beşiktaş’ın duruşu vardır, ben öyle durdum. Ama bazıları durmadı! Asla pişman değilim. Şimdi isteseler yine giderim ama böyle davranırlarsa gitmem. Bazı şeylerin olmaması gerekiyordu.

SAKATLIKLAR, BRUGGE VE FENERBAHÇE

Ahmet Nur Çebi’ye’ ‘Beni neden daha erken çağırmadınız?’ dedim. E Sezon başı gelseydim, Beşiktaş çok daha farklı olurdu. En önemli şey hazırlık dönemidir. En az 10 sakatlık vardır. Şenol Hoca tecrübelidir, yanlış idman yaptırmaz. Oyunculara yükleme yapamadık, sadece konuştuk ve motive etmeye çalıştık. En ufak şeyde sakatlananlar oldu. Club Brugge maçını hiç oynamak istemedim, oyuncu yoktu. Bir tane stoper bulamadık. Onur’u stoper oynattık. Muleka’yı açık oynatıyoruz, çünkü oyuncu yok. Ante Rebic’ten verim alamadım. Disiplini sağladık, arkadaşlıklar iyiydi. Club Brugge ve Fenerbahçe maçları bizim için iyi geçmedi. Brugge maçını önemsemiyorum ama Fenerbahçe maçı, dünkü maça benzedi. Bireysel hatalardan goller yedik.