Yunan Pilotların Kullanacağı F-15’ler Suda Üssü’ne İnecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yunan medyası, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın emriyle çok sayıda F-15 jetinin Yunanistan’ın en büyük adası Girit’teki Suda Üssü’ne Türkiye’ye gözdağı vermek için ineceğini yazıyor. Haberlerde, F-15 savaş uçaklarının Yunan pilotlar tarafından kullanılacağı belirtiliyor.

Fransa, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, İsrail ve son olarak Suudi Arabistan. Türkiye’nin hamleleriyle fay hatlarının yerinden oynadığı Doğu Akdeniz’de 2021 de fırtınalı başladı.

İLK FRANSIZ JETLERİ İNDİ

Gittikçe köşeye sıkışan Yunanistan ve Güney Kıbrıs, geçtiğimiz yaz mevsimi boyunca Türkiye karşıtı müttefikleriyle birlikte gerilimli sularda birçok tatbikata girişti. Deniz ve hava tatbikatlarında öne çıkan üs ise, Yunanistan’ın en büyük adası Girit’teki Suda oldu. Yunanistan’a destek için Suda Üssü’ne ilk olarak Fransız Rafale jetleri indi.

Türkiye’ye gözdağı! Prens Selman talimat verdi: Yunan pilotların kullanacağı F-15’ler Suda Üssü’ne inecek

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ 9 SAVAŞ UÇAĞI GÖNDERDİ

Ardından Libya’dan Suriye’ye her alanda Türkiye’nin karşısında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri Girit Adası’na dokuz savaş uçağı gönderdi. Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait F-16’lar Yunanistan hava kuvvetleriyle birlikte tatbikat düzenledi.

Doğu Akdeniz’de açık şekilde Yunanistan’a destek veren ABD ise, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Suda Üssü’nü ziyaret etmesi ve Girit’e konuşlanacak bir savaş gemisiyle safını belli etti.

Milliyet’in haberine göre, büyük bir silahlanma yarışına giren Atina yönetimi, 2020 bitmeden Fransa ile 18 Rafale jetinin satın alınması için anlaşma imzaladı, ABD’den F-35 savaş uçakları istedi. İsrail’den satın alınacak silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) Ege Denizi’nin ortasındaki İskiri Adası’na bir drone üssü kurulacağı ise, Aralık 2020’de ilan edildi.