Teröristlerce Kullanılan Evlere Operasyon

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Terör teşkilatı PKK’ya yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak’ın Silopi eyaletinde teröristlerce sarfedilen fazla sayıda patlayıcı, silah, mühimmat ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Silopi’de “Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu” kapsamında, terör teşkilatı mensuplarının sözde “karargah” gibi kullandığı Şehit Harun Boy, Karşıyaka, Başak, Cumhuriyet, Dicle, Fatih Köprübaşı, Nuh, Ofis, Cudi ve Barbaros mahallelerinde 126 terörist tesirsiz duruma getirildi.

Teröristlerin direncinin büyük ölçüde kırıldığı ilçede yaşam normale dönmeye başladı. Teröristlerce sarfedilen evlere giren emniyet güçleri, arama tarama faaliyetleri esnasında fazla sayıda silah, mühimmat, amonyum nitrat ile güçlendirilmiş tuzaklı el yapımı patlayıcılar ve çuvallar içerisinde tonlarca amonyum nitrat ele geçirdi.

Bu arada ele geçirilen patlayıcılar ile mühimmatın bir kısmının Silopi Belediyesinden alınan poşetler içerisinde saklanması ilgi çekti.

Cizre’de de emniyet güçlerince rögarda bulunup imha edilen bir patlayıcının, Cizre Belediyesinin logosu tespit edilen bir poşete sarılı bulunduğu görüldü.

– Mehmetçik çocuklarla futbol oynadı

Öte yandan, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi’de emniyet güçleri, vatandaşlara besin ve gereksinim malzemesi dağıtıyor.

Vatandaşlar da çay ikram ettikleri emniyet güçleriyle sohbet edip problemini iletiyor. Bölgedeki çocukları ihmal etmeyen emniyet güçleri, bisküvi ve çikolata dağıttıkları çocuklarla bol bol fotoğraf çektiriyor.

Silopi’de emniyet güçlerinin çocuklarla futbol oynarken kameraya yansıyan görüntüleri, ilçede yaşamın normale dönmeye başladığını gösteriyor.