Teröre kitapla “dur” diyecekler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çankırı İl Temsilciliği ile Çankırı Belediyesince yürütülen Türkiye Üniversitesi Projesinin üyeleri, “Teröre Kitapla Dur De” projesini başlattı.

Şırnak İl Halk Kütüphanesi’nde bulunan yaklaşık 37 bin kitabın geçen ay teröristler tarafından yakılmasının ardından harekete geçen bir grup genç, sosyal medya üzerinden örgütlendi. Teröre kitaplarla “dur” demek isteyen gençler, kampanya yürütmeye karar verdi.

TÜGVA Çankırı Temsilcisi Özkan Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak’ta 37 bin kitabın teröristler tarafından kullanılamaz hale getirilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Projeyi 5 Ocak’ta başlattıklarını dile getiren Öcal, “Biz yaşanan bir mağduriyet nedeniyle bu çalışmayı başlattık. Başta Şırnak olmak üzere terör mağduru tüm il, ilçe ve köylerimizin yaralarını sarmak için kamu kurum ve kuruluşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, vatandaşlarımızı desteğe davet ediyoruz” dedi.

Öncelikli olarak Şırnak’ta kullanılamaz hale gelen 37 bin kitabın yerine yenilerini koymayı hedeflediklerini bildiren Öcal, daha sonra Mardin, Hakkari gibi bölgedeki diğer illere kitap konusunda destek vermek istediklerini kaydetti.

Terör örgütüne karşı tek yürek olmak için toplandıklarını vurgulayan Öcal, “Gençleri dil, din, ırk, mezhep, ideoloji ayrımı yaparak teröre ve şiddet dalgasına sürükleyen karanlık şer odaklarının maşası haline gelmiş terör örgütüne karşı tek yürek, tek nefes olmak için toplandık. Bizler molotofkokteyli ile silahlarla, patlayıcılarla terörün izinden değil, fikirlerimizle, ellerimizde klavyelerimizle, kitaplarımızla peygamberimizin izinde yürüyen Türkiye’nin gençleriyiz” ifadelerini kullandı.

Gençleri maşa olarak kullanmaya çalışan terör örgütüne karşı mücadele başlattıklarına dikkati çeken Öcal, projeyi son dönemde yaşanan terör olaylarına mesaj olması adına başlattıklarını belirtti.

Öcal, projeyi Türkiye geneline yaymak istediklerine işaret ederek, “Projeyi Çankırı’da başlattık. Kısa sürede sosyal medya üzerinden duyurduk. Türkiye’nin birçok yerinden projeye destek gelmeye başladı” diye konuştu.

“Doğu illerindeki eksiklere merhem olmak istiyoruz”

TÜGVA Çankırı Temsilciliği Kadın ve Aile Koordinatörü Öznur Kaynak da kampanyaya her kesimden destek beklediklerini söyledi.

Terörün yaşandığı illerdeki çocukların da okumasını istediklerini dile getiren Kaynak, “Orada terörde en mağdur olan kadınlar ve kız çocukları. İnşallah herkesin destek olmasıyla onların az da olsa yaralarını sarmaya çalışacağız. Çünkü oradaki çocuklar bizim geleceğimizdir” dedi.