Eşini Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Verildi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mersin’de boşanma aşamasında olduğu bankacı eşi Cemile Ertürkoğlu’nu (34) vahşice öldüren Mustafa Ertürkoğlu (36) hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, sanığın eşini öldürdükten sonra parçalara ayırdığı ve eziyet çektirerek öldürme şeklinde nitelikli hali bulunmadığı açıklandı.

TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMADI

Hakkında ‘eşi tasarlayarak, canavarca hisle, acı ve eziyet çektirerek öldürmek’ suçundan dava açılan Mustafa Ertürkoğlu’na, 6 Aralık 2019’da gerçekleştirilen duruşmada, ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca cezada tahrik indirimi uygulanmamasına da karar verildi. Verilen cezayı yeterli bulmayan avukatlar, eşini parçalayan ve kıyma makinesinden geçiren Ertürkoğlu’nun ‘canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürmek’ ve ‘ölünün hatırasına saygısızlık’ suçlarından da ceza alması istemiyle kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı.

İstinaftan gelecek karar beklenirken, Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ertürkoğlu’na verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, sanığın öldürme olayını tasarlayarak yaptığına yönelik yeterli delilin bulunmadığı belirtilerek, “Cinayette kullanılan maket bıçağı, sanığın günlük işinde kullandığı ve çalışma odasında masanın üzerinde rastgele bulunan ve birden fazla olan bir araç olup, bu maket bıçağını cinayeti işlemeye karar verdikten sonra bu eylemini gerçekleştirmek amacı olmadığını doğrulamaktadır. Cinayeti gerçekleştirdikten sonra kullandığı anlaşılan kıyma makinesinin de cinayetten sonra delillerin ortadan kaldırılmasını sağmak amacıyla sanık tarafından alındığı dosyada sabittir. Sanığın cinayeti gerçekleştirdikten sonra ceset parçalarını gömeceği yerler ile ilgili önceden keşif yaptığı ve buna ilişkin bir hazırlık hareketinin olduğu yönünde dosyada hiçbir delil de mevcut değildir. Sanığın olay anını ve olaydan sonrasını ayrıntılı olarak anlatması şeklindeki eylemi ise sanığın olayı tasarladığı şeklindeki yorumlanmasında mümkün değildir” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca sanığın ceset üzerinde kesme, parçalara ayırma gibi işlemleri de öldürmeden önce gerçekleştirdiğine dair hiçbir delilin olmadığı belirtilerek, eziyet çektirerek öldürme şeklinde nitelikli halin bulunmadığı kabul edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

28 Kasım 2018 tarihinde merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi’nde meydana gelen olayda, lojistik firması çalışanı Mustafa Ertürkoğlu, bankacı eşi Cemile Ertürkoğlu’nun kayıp olduğunu belirterek polise başvurmuş, şahsın çelişkili ifadelerinden şüphelenen polis, kadının ailesi ile de görüştükten sonra araştırma başlatmış ve çiftin evinde yapılan aramada kan izlerine rastlanınca Ertükoğlu gözaltına alınmıştı. Şüphelinin ifadesi doğrultusunda, kadın öldürüldükten sonra cesedinin parçalara ayrıldığı bilgisine ulaşan polis, ceset parçalarını Mersin Şehir Mezarlığında bulmuş, Mustafa Ertükoğlu çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Diğer Haberler

Gaziantep'te FETÖ Operasyonunda 7 Kişi Gözaltında

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması...

Türkiye, Üç Deniz Girişimi’ne Stratejik Ortak Oldu

Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin enerji, dijital ve ulaştırma altyapılar...

Sektör Siyasetteki Gelişmelerden Etkileniyor

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan bankacılık sektörü ve s...

Merkez Bankası'nın Döviz Satışı Kararı Sonrası Dolarda Son Durum!

Merkez Bankası'nın dolardaki kurundaki dalgalanmalar sonrası yaptığı "Daha fazla...

Üsküdar Belediyesi, Hastanenin İnşaatını Durdurdu

Üsküdar Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planları ipta...

Kaz Eti Altın Fiyatlarıyla Yarışıyor

Yoğunlukla Kars'ta üretilen, karlı havayı gördükten sonra kesilip işlenmesinin a...

Bağımsızlık Gününde Ukrayna'ya Yardım Geldi

ABD Başkanı Joe Biden, "Bağımsızlık Günü" dolayısıyla Rusya ile savaş halinde ol...

Kalpazanlık Operasyonu; Her şeyin Sahtesini Basmışlar

İstanbul'da jandarmaya yapılan ihbarı değerlendiren ekipler Başakşehir ve Zeytin...

"Kıyamet Saati" İleri Alınmasın Trump'un Etkisi Var

Dünyanın sonunun ne kadar yakın olduğunu belirtmek için sembolik olarak belirli ...

Kerem Aktürkoğlu Ne Kadar Maaş Alacak?

Galatasaray'ın sözleşmesini 2026 yılına kadar uzattığı Kerem Aktürkoğlu'nun yeni...

Depremzede Kadından Yürek Yakan Sözler

Kahramanmaraş merkezli depreme Adıyaman'da yakalan depremzede Emine Berk, geçici...

Memura ve Emekliye Erken Maaş Müjdesi

Milyonların gözü Eylül maaşının yatırılacağı tarihte. Kurban Bayramı yaklaşırken...

92 Kişiye Mezar Olan Rus Uçağı Neden Düştü?

Moskova'dan havalandıktan sonra Soçi'de yakıt ikmalinin ardından kısa süre sonra...

Deprem Riski de Elektronik Ortamda Sorgulanacak

Soyağacı ve mirasın ardından Türkiye'nin yenilenen deprem haritası da elektronik...

Türkiye, UEFA Ülke Puanı Sıralamasında 1 Basamak Yükseldi

UEFA ülke puanı sıralamasına göre Türkiye, 11'inci sıraya yükseldi. Temsilcileri...